Rijks moest wegens ziektes in het team helaas afhaken, daarom presenteerden vijf teams in de finale hun perfecte champagne & spijs combinaties.
Als eerste een voorgerecht met een glas Bollinger Rosé en als tweede een hoofdgerecht gecombineerd met een glas Bollinger Blanc de Noirs PN VZ16 (100% pinot noir).
Jury
De jury - onder leiding van Jan van Lissum met onder andere Therese en Jonnie Boer (de Librije***, winnaars van de eerste editie) en Leon Mazairac (Karel V) - koos unaniem voor Aan de Zweth uit Schipluiden als overall winnaar en winnaar van de beste hoofdgerecht combinatie.
Hoofdgerecht Aan de Zweth
Het team van chef-kok Joris Peters en sommelier Alain Rosier serveerde als winnend hoofdgerecht een stukje tarbot afgelakt met vissaus en een mousse van, in champagne gepocheerde, peer.
Het restaurant won, vanwege de óók hoge klassering bij het voorgerecht,de cheques ter waarde €2.500,- voor het hoofdgerecht en die van €5.000,- als algehele winnaar. Bovendien wordt het team uitgenodigd om de winnende combinaties te komen koken bij Bollinger in Ay.
Beste voorgerecht voor De Groene Lantaarn
De prijs voor het beste voorgerecht (cheque van €2.500,-) ging naar het team van de De Groene Lantaarn** in Staphorst. Het restaurant serveerde een gerecht van rauwe langoustines met frisse pikante marinade van roze peper en zeewier bij de Bollinger rosé champagne. Het gerecht werd geserveerd in twee verschillende glazen om de rol van de juiste temperatuur van de champagne bij een gerecht te benadrukken.