Het pand is gekocht door onder andere een aantal familieleden, zo laat Van der Elst-Boer weten aan Misset Horeca. ‘Er wordt gezocht naar horeca-invulling. Vanwege mijn studie bedrijfskunde en het feit dat ik altijd al iets heb gehad met eten, wilde ik het graag gaan doen. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik het ging doen, zei ze ‘ik doe mee’. Ik ben geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland.’
Cafetaria met eetcafé
De locatie huisvestte al horeca. ‘We zagen kansen met een snackbar met eetcafé’, aldus Van der Elst-Boer. ‘Beide hebben een eigen entree, al is het wel één ruimte die we hebben gesplitst met plantenbakken. Vooralsnog werken we met één menukaart, maar op termijn willen we er daar twee van maken. De cafetaria is gericht op afhaal, in het eetcafé serveren we aan tafel.’
Bar
In het eetcafé is ook een bar gerealiseerd, die op vrijdag en zaterdag is geopend tot 01.00 uur. ‘Nieuw-Lekkerland heeft nog een snackbar en een feestcafé. Wij denken dat er behoefte is aan dat wat wij doen en vooralsnog blijkt dat ook het geval. Op zondag en dinsdag zijn we gesloten, de andere dagen sluiten we om 20.00 uur.’
Taakverdeling
Moeder en dochter staan beiden op de werkvloer van snackbar en eetcafé De Kleyburg. ‘Daarnaast doe ik de financiën en houdt mijn moeder zich bezig met de praktische zaken. Dat heeft zich op een natuurlijke manier zo ontwikkeld.’