De taarten worden gemaakt door onze ervaren bakkers in Sevenum, vertelt San Smets namens het bedrijf. ‘Met meer dan honderd jaar bakervaring en de allerbeste ingrediënten kunnen we een constante hoge kwaliteit garanderen. De finishing touch wordt met de hand gedaan. Dat zorgt voor een home made uitstraling.’
Een eigen draai
Eenmaal uit de vriezer kunnen de taarten direct worden geserveerd. Maar het keukenteam kan er ook een eigen draai aangeven. ‘Ze kunnen de taarten helemaal naar eigen wens aftoppen. Bijvoorbeeld met wat vers fruit, een bolletje ijs of een toefje verse slagroom.’
Cut the Cake bakt taarten in een brede range van smaken, van klassiek tot gewaagd. Smets licht toe: ‘Onze American-style taarten, die de jongere horecagasten zeker aanspreken, zijn vol van smaak en durf. Denk bijvoorbeeld aan een New York style Catchy Cheesecake zoals ‘ie hoort, een altijd-goed sticky Bombastic Brownie taart, maar ook een verrassende Passionate Pomegranate taart die je smaakpapillen op scherp zet. Heerlijk bij de koffie óf als indulgent dessert. We blijven ons assortiment vernieuwen. Tijdens Gastvrij Rotterdam worden twee nieuwe, verrassende taarten gelanceerd.’
Niet alleen de smaak van de taarten is uitgesproken anders, ook het design springt in het oog. ‘We hebben goed nagedacht over onze uitstraling. De verpakkingen zijn kleurrijk en gewaagd, maar toch strak en functioneel. Allemaal met een retro-knipoog.’
Met deze taarten hebben horecagelegenheden voor ieder moment de lekkerste taarten in huis, die heel gemakkelijk en met een minimaal aantal handelingen geserveerd kunnen worden. ‘Alle taarten zijn al voorgesneden met behulp van een snijmachine’, vertelt Smets. ‘Dat scheelt tijd en stress in de keuken of achter de bar. Zo proberen we de horecamedewerkers echt te ontlasten. Daarnaast ondersteunen en verrassen wij hen met taart-serveertips en dessert ideeën van zeer eenvoudig tot inspiratie voor de chefs. Kortom: Cut the Cake denkt mee om de omzet én de marge bij de horeca te verhogen.’
Doordat de taarten in de vriezer bewaard worden, kunnen medewerkers pakken wat ze nodig hebben, benadrukt Smets. ‘De meeste taarten zijn bovendien enkele dagen houdbaar buiten de koeling. Weinig waste dus! Omdat we in Nederland bakken, worden er geen onnodige kilometers gemaakt. Amerikaanse topkwaliteit, gewoon uit Nederland.’
Toekomst
Onze ambities zijn groot, besluit Smets. ‘Naast onze activiteiten op de Nederlandse markt kun je na de zomer ook in Scandinavië en de UK onze heerlijke taarten tegenkomen.’ In de toekomst wil het bedrijf niet alleen bijzondere nieuwe smaken ontwikkelen, maar wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe concepten. ‘Deze zijn altijd gebaseerd op de laatste trends, waarbij we de hoge kwaliteit en bijzondere uitstraling nooit uit het oog verliezen. Kortom, we barsten van de ideeën over de meest lekkere producten tot het ontzorgen van de horeca met toffe inspiratie en POS-materiaal. Stay tuned!’
Dit artikel is gesponsord door Cut the Cake.