Recent was ‘hamburgerkoning’ Diego Buik op Instagram open over de burn-out die hem heeft getroffen. ‘Daar heeft deze verandering zeker mee te maken. In zo’n periode krijg je alle tijd voor zelfreflectie en dingen doen waar je gelukkig van wordt.’
Steak tartaar
Een van de dingen die hij ontdekte, was dat hij na acht jaar burgers - waarvan de afgelopen vijf jaar alleen maar burgers - eraan toe was om weer de kok te zijn die hij in hart en nieren is.
‘Weer doen waar ik gelukkig van word. Naast burgers andere heerlijke gerechten koken, zoals een mooie steak tartaar en/of een spitskool gegaard en gebakken in miso-boter.’
Gault&Millau
Over zijn ambities is hij open en duidelijk: ‘Van Diego’s Restaurant een zaak maken die bekendstaat om onwijs goed eten, maar waar ook nog steeds burgers op de kaart staan. We zijn er super trots op dat we zijn meegenomen in de POP-lijst casual dining van Gault&Millau, maar ik hoop na één keer eerder al 14 punten in die gids te hebben gekookt, dit misschien nog eens te mogen evenaren.’
Dikke knipoog naar streetfood
Dat wil hij realiseren door ‘een mooi concept neer te zetten met heerlijke gerechten en nog steeds een dikke knipoog naar streetfood’.
‘Maar dan wel van een hoger niveau. We willen mensen nog meer een avond uit bieden, al blijft de liefhebber van een burger meer dan van harte welkom. We staan volgens onze gasten en de reviews bekend om onze goede gastvrijheid en service. Als we die krachten in huis hebben, laten we die dan nog meer gaan inzetten.’
Interieur
De nieuwe koers betekent dat aanpassingen worden gedaan in het interieur. Buik daarover: ‘Onze bekende famous muur wordt omgetoverd tot een donkerblauwe muur om meer rust in de zaak te krijgen. De bar wordt bekleed met hout, er komt nieuwe verlichting en we krijgen een volledig nieuwe huisstijl. Dat betekent een nieuw logo, en we trekken de kleuren door die we onder andere gebruiken op onze website.’
Avond uit
Op de kaart blijven burgers staan, maar dus ook andere gerechten. ‘Een mooi stukje vlees of vis van de Japanse barbecue bijvoorbeeld. We willen van een bezoek aan Diego’s Restaurant een avond uit maken in plaats van snel even een burger doen.’
Cocktails
In het drankenassortiment komt meer aandacht voor cocktail pairing, bio- en natuurwijnen, en saké. ‘Maar je kunt straks ook nog steeds genieten van een biertje. We hebben zelfs ons eigen biertje.’
Buik hoopt de realisatie van het vernieuwde Diego’s Restaurant half februari af te hebben. ‘De verbouwing is begonnen en wij zijn bezig met het finetunen van beide kaarten.’