Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'

Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'

Perry van der Ree runt een cafetaria, brasserie en cateringbedrijf in Vlaardingen. Onderscheiden met uitstekende friet is voor hem heel belangrijk. Daarom is hij zo blij met Chef's Harvest van Farm Frites. 'We wilden zelf aardappelen gaan voorbakken, maar met Chef's Harvest is dat niet nodig. Deze friet is zo lekker en knapperig. Diverse klanten komen speciaal naar ons toe omdat ze onze patat het lekkerste vinden.'

Perry van der Ree is in 1993 met een cafetaria in Schiedam gestart. Later heeft het zijn bedrijf uitgebreid met catering en verhuur. In 2009 besloot hij alleen met Van der Ree catering door te gaan, maar tijdens de lockdown kreeg hij spijt van deze keuze.

‘Ik ging van 100% verkoop naar 19% en had alle tijd om na te denken. Toen kwam ik op het idee om naar een nieuwe locatie te verhuizen en daar naast de cateringkeuken ook een cafetaria en een brasserie te openen. We hebben een heel mooi pand van 360 vierkante meter in Vlaardingen gevonden tegenover grote sporthal. Een paar weken geleden hebben we onze deuren geopend.’

Onderscheiden met friet

Goede friet is voor Van der Ree uiteraard van heel groot belang. ‘We zijn in 1993 begonnen met friet van ander merk, maar sinds 1996 gebruiken we alleen nog maar Farm Frites. Dat bevalt ons zo goed dat we nooit meer een andere merk hebben geprobeerd.’ Wel is hij tijdens de coronapandemie overgestapt van 10 mm friet naar 12 mm, omdat deze iets minder kwetsbaar is. ‘Ik heb toen veel complimenten gekregen. Klanten vonden deze friet lekker aardappelig en meer smaak hebben.’

Chef's Harvest is rustiek gesneden en heeft een heerlijke bite en een zachte interne textuur”

Aanvankelijk wilde hij bij de opening van het nieuwe cafetaria en de brasserie in combinatie met de Farm Frites ook met verse aardappels gaan werken en deze zelf voorbakken. ‘Het nadeel is natuurlijk dat dit veel meer energie, vet en voorbereidingstijd kost. Ik sprak hierover met onze vertegenwoordiger van Farm Frites. Hij adviseerde mij om de Chef’s Harvest te proberen. Ik was gelijk om. Chef’s Harvest heeft een goede houdbaarheid, versheid en kleur. De frites is rustiek gesneden en heeft een heerlijke bite en een zachte interne textuur. Bovendien is de smaak ook helemaal top en is er minder voedselafval en minder opslagruimte nodig.’

Voordelen van Chef's Harvest ten opzichte van het frituren van rauwe frites:

  • Energieverbruik ligt 37% lager
  • Olieverbruik ligt 41% lager
  • In rendement op de aardappel: 69% versus 47% over na het frituren
  • In voorbereidingstijd: 4/5 min versus 22 min.

Positieve reacties

Van de klanten heeft hij alleen maar positieve reacties ontvangen. ‘Sommigen komen zelfs speciaal naar ons toe, omdat ze Chef's Harvest lekkerder vinden dan die van collega’s. En zo is het eigenlijk altijd met Farm Frites gegaan. Ten opzichte van andere merken proef je altijd het verschil.’

Dit artikel is gesponsord door Farm Frites.

Restaurant 
Steven in 
Nijmegen wist het terras met twaalf tafels uit te breiden door ze op trappen te plaatsen.

FlexTable: omzet verhogen met een slim tafelonderstel

De horecawereld draait om aanpassingsvermogen, en dat begrijpen vader en zoon Ivo en Luc Breukers maar al te goed. Na de recente overname van FlexTable hebben zij het onderstel op cruciale punten verbeterd, waardoor het product nu optimaal functioneert. Het resultaat is een doorontwikkeld ontwerp dat de traditionele uitdagingen in de horeca tackelt.

Ahmed Baglari: ‘Ik wilde een concept bedenken dat voor mij een doorlopende marketing creëert.’

BY AMI serveert sprookjesachtige koffie met een wow-factor

Koffie is in de horeca meer dan een drankje. Het is een ervaring. Ahmed Baglari, eigenaar van restaurant BY AMI, doet er elke dag alles aan om zijn 'Fairytale' concept tot in de kleinste details door te voeren —zelfs in de koffie. Wat is zijn geheim en hoe creëert hij bij elk koffiemoment een 'wow-factor'?

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.

Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

De Blanche Dael-branderij, met een koffiecafé, koffie- en theewinkel én een koffieschool voor SCA- en barista trainingen. Liefhebbers kunnen eveneens een branderijtour boeken.

Sjiek en sjoen: Blanche Dael breidt uit met passie voor koffie

Al bijna 150 jaar staat de Zuid-Limburgse koffiebranderij Blanche Dael synoniem voor ambachtelijke kwaliteitskoffie en -thee. Met een gevarieerd aanbod en een team van gepassioneerde experts is Blanche Dael nu klaar om de ultieme koffie- en theebeleving te delen met de rest van Nederland. Commercieel Manager Jimmy Nuchelmans: 'We brengen de Maastrichtse flair - 'sjiek en sjoen' - naar de betere horecazaken, zodat zij echt het verschil kunnen maken.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.