In restaurant De Wanne is een gedenkhoek ingericht voor Gerhard Müller. Gasten kunnen daar een condoleance achterlaten. Müller - vader van twee dochters - overleed nadat hij plotseling onwel werd in de sportschool.
'In rouw, als team gaan we door'
Hotel-manager Rainier Veldboer: 'De jongens in het keukenteam zijn in rouw, maar in goed overleg hebben we besloten het restaurant geopend te houden. We hebben de gasten geïnformeerd en het team is doorgegaan. Ook omdat Gerhard dit zo had gewild.'
Veldboer omschrijft Müller als een gedreven en ambitieuze chef. In het keukenteam was hij de spil. Maar hij was naast mentor, ook een vriend voor de jonge koks. 'Een vaderfiguur, iemand die tussen zijn mensen stond, maar een chef als hij er als een chef moest staan.'
Restaurant De Wanne als thuisbasis
Restaurant De Wanne was de vaste thuisbasis voor de chef-kok. In 1991 startte hij er als leerling-kok. Een jaar later kon hij er aan de slag als zelfstandig werkend kok, waar met Rudolf Bos als chef-kok een Michelinster werd gekookt. Hij wist de ster te behouden toen hij het chefs-stokje overnam. Dit na een uitstapje van twee jaar bij destijds tweesterrenrestaurant Schloss Lerbach, in Köln. Van 1998 - toen was Muller 27 jaar oud - tot aan het faillissement in 2014 wist Müller de Michelinster te behouden.
In 2015 heropende het restaurant. Vier jaar na het faillissement (november 2018) keerde Müller terug bij Parkhotel de Wiemsel als chef-kok. Zijn sterambities legde hij toen naast zich neer. Hij wilde niet langer meer de stress van de ster, maar vooral lekker koken en het zijn gasten naar de zin maken, zo liet hij weten.
De Wanne was zijn thuisbasis. 'Hij had zo'n band met zijn trouwe gasten dat dit echt zijn plek was. Hij zorgde voor een culinair avontuur', aldus Veldboer.