Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam dit najaar

Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam dit najaar

Van 19 t/m 21 september vindt de negende editie van het toonaangevende gastronomische platform plaats in Rotterdam Ahoy! Met een compleet aanbod aan food en non-food producten en diensten ontdek je hier de laatste trends in de sector. Met vijf volle beurshallen belooft het de grootste editie van Gastvrij Rotterdam tot nu toe te worden.

Met de voorbereidingen in volle gang ziet Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard dat de horecasector niet kan wachten: 'We merken een ontzettend groot animo van horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om aanwezig te zijn op de beurs.'

'De laatste paar vrije stands worden nu nog ingevuld, waardoor we vijf zeer goed gevulde beurshallen presenteren. We kijken uit naar drie dagen boordevol inspiratie, netwerken met bestaande én nieuwe connecties. Dat is toch echt de kracht van elkaar live ontmoeten. Je bent echt weer helemaal bij na een bezoek aan Gastvrij!'

Gratis toegang via Misset Horeca

Om het najaar goed te starten en dit belangrijke oriëntatiemoment te gebruiken om honderden leveranciers live te ontmoeten en de nieuwste trends te ontdekken, kun je als horecaprofessional nu kosteloos een toegangsbewijs krijgen voor Gastvrij Rotterdam. Registreren doe je snel en gemakkelijk hier. Benieuwd welke deelnemers er op de beursvloer staan? Bekijk hier de deelnemerslijst.

Unieke themapaviljoens en specials op Gastvrij Rotterdam

Als toonaangevende horecavakbeurs voor het midden- en hoogsegment presenteert Gastvrij Rotterdam weer een bruisend programma voor de horecaprofessional. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de unieke paviljoens en specials op de beursvloer, die een speciaal programma aanbieden. Zo vind je bijvoorbeeld alleen al op het Wine & Fine Food paviljoen het Wijntheater, waar je het Proefschrift Wijnconcours, NK Oestersteken, de Bekendmaking Wijnvrouw van het jaar én het NK Sabreren kan bijwonen!

Twee Wedstrijd Arena’s voor de gastronomische top

Ook zijn er dit jaar zelfs twee Wedstrijd Arena’s waar de crème de la crème van chefs en professionals strijden om felbegeerde titels. Bij de Wedstrijd Arena van het Gastronomisch Gilde kan je wedstrijden en finales meemaken van dichtbij: de voorrondes voor de HANOS Gouden Koksmuts, de Kick-off 100% plantaardig wedstrijd, De Minder Zout Meer Smaak wedstrijd en de generale repetitie van Culinary Team The Netherlands voor hun belangrijke wedstrijd in Luxemburg in november.

Dan door naar de Wedstrijd Arena van branchepartner Euro-Toques: hier kan je onder andere de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs uitreiking bezoeken, maar ook het Glazen Kalf, Puur koken met wild en de Young Chef Award 2022. Dat wil je niet missen.

Dankzij het uitgebreide programma kan je óók de Gault&Millau Jamsessies bijwonen of meedoen aan diverse tastings. Partners van Gastvrij Rotterdam organiseren daarnaast ook allerlei presentaties in de VIP Room en ontvangsten van netwerkclubs in de Netwerklounge.

Dit artikel is gesponsord door Rotterdam Ahoy.

Restaurant 
Steven in 
Nijmegen wist het terras met twaalf tafels uit te breiden door ze op trappen te plaatsen.

FlexTable: omzet verhogen met een slim tafelonderstel

De horecawereld draait om aanpassingsvermogen, en dat begrijpen vader en zoon Ivo en Luc Breukers maar al te goed. Na de recente overname van FlexTable hebben zij het onderstel op cruciale punten verbeterd, waardoor het product nu optimaal functioneert. Het resultaat is een doorontwikkeld ontwerp dat de traditionele uitdagingen in de horeca tackelt.

Ahmed Baglari: ‘Ik wilde een concept bedenken dat voor mij een doorlopende marketing creëert.’

BY AMI serveert sprookjesachtige koffie met een wow-factor

Koffie is in de horeca meer dan een drankje. Het is een ervaring. Ahmed Baglari, eigenaar van restaurant BY AMI, doet er elke dag alles aan om zijn 'Fairytale' concept tot in de kleinste details door te voeren —zelfs in de koffie. Wat is zijn geheim en hoe creëert hij bij elk koffiemoment een 'wow-factor'?

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.

Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

De Blanche Dael-branderij, met een koffiecafé, koffie- en theewinkel én een koffieschool voor SCA- en barista trainingen. Liefhebbers kunnen eveneens een branderijtour boeken.

Sjiek en sjoen: Blanche Dael breidt uit met passie voor koffie

Al bijna 150 jaar staat de Zuid-Limburgse koffiebranderij Blanche Dael synoniem voor ambachtelijke kwaliteitskoffie en -thee. Met een gevarieerd aanbod en een team van gepassioneerde experts is Blanche Dael nu klaar om de ultieme koffie- en theebeleving te delen met de rest van Nederland. Commercieel Manager Jimmy Nuchelmans: 'We brengen de Maastrichtse flair - 'sjiek en sjoen' - naar de betere horecazaken, zodat zij echt het verschil kunnen maken.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.