Het Goed Gefrituurd Keurmerk is door de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria's, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument.
Om dit keurmerk te verdienen, moeten bedrijven aantonen dat ze uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. De gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het jaartal en de maand van de laatste keuring.
Keurmerk staat voor vakmanschap
Danny Ketting nam de cafetaria in Hoogvliet bijna twee jaar geleden over van de vorige eigenaar, voor wie hij al vijftien jaar werkte. 'Ik doe dit dus al zeventien jaar. Sinds januari werkt mijn vrouw Maxime ook fulltime in de cafetaria. Met dit keurmerk laten we zien dat we de belangrijkste aspecten van het vak beheersen. Ik vind het mooi dat mensen dat kunnen zien in de zaak.'
Goed Gefrituurd
Goed Gefrituurd is een keurmerk van de Vereniging Professionele Frituurders en de uitvoering is in handen van het Nederlands Frituurcentrum. Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids.
Keurmerk voor vakmanschap voorwaarde
Het keurmerk wordt vanaf 2022 een voorwaarde voor lidmaatschap bij ProFri. Bestaande leden die het keurmerk nog niet hebben behaald, kunnen voor 1 oktober 2022 de zelfevaluatie invullen. Uiterlijk 1 oktober 2023 moeten de huidige leden hebben aangetoond dat hun bedrijf aan de geldende criteria van het Goed Gefrituurd Keurmerk voldoet.