Het Goed Gefrituurd Keurmerk is door vakvereniging ProFri in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria's, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument. Om dit keurmerk te verdienen, moeten bedrijven aantonen dat ze uitblinken in vakmanschap, veiligheid & hygiëne en verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk.
De gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het jaartal en de maand van de laatste keuring. De keurmerken werden uitgereikt door ProFri-directeur Frans van Rooij.
Keurmerk staat voor vakmanschap
Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel en Cafetaria de Steiger in Medemblik hebben beide het Goed Gefrituurd Keurmerk behaald. Voor Michael Brink, eigenaar van De Steiger, is het keurmerk een beloning voor het werk. 'Ik ben trots, maar de medewerkers ook. We hebben dit samen bereikt.' Ook Marijn Tilburgs van 't Stamhuijs is voldaan. 'Nu kunnen we nog beter laten zien dat we met ons vak bezig zijn en ambachtelijke producten verkopen. Dit is een verdienste van het hele team.'
Voorwaarde voor lidmaatschap
Het keurmerk wordt vanaf 2022 een voorwaarde voor lidmaatschap bij ProFri. Bestaande leden die het keurmerk nog niet hebben behaald, kunnen voor 1 oktober 2022 de zelfevaluatie invullen. Hiermee brengen ze de huidige situatie van de drie genoemde pijlers binnen het bedrijf in kaart. Uiterlijk 1 oktober 2023 moeten de huidige leden hebben aangetoond dat hun bedrijf aan de geldende criteria van het Goed Gefrituurd Keurmerk voldoet.