Na twee jaar afwezigheid kondigen Jonnie en Thérèse Boer de jubileumeditie van hun 'Avant-garde Cuisine Festival', Chefs Revolution aan.
Met dit festival willen zij gastronomisch genieten
toegankelijk maken voor een breed publiek. Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en theater De Spiegel in Zwolle georganiseerd.
Chefs Revolution bevat ook dit jaar onder andere kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, kookwedstrijden, wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.
De eerste vijf chefs
Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteren internationale sterrenchefs hun kunsten. Ook dit jaar zal Hans Steenbergen, trendwatcher/hoofdredacteur van Food
Inspiration de presentatie op zich nemen.
De eerste namen die bekend zijn en een live kookdemonstratie gaan geven, zijn:
• Jonnie & Thérèse Boer met Nelson Tanate en de Cas Spijkers Academy, De Librije, Zwolle,
Nederland. (Nr. 69 World’s 50 Best, drie Michelin sterren)
• Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië. (Nr. 58 World’s 100 Best, drie Michelin sterren)
• Lukas Mraz, restaurant Mraz & Sohn, Wenen, Oostenrijk. (Twee Michelin sterren)
• Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch, Disfrutar, Barcelona, Spanje. (Nr. 5 World’s 100 Best, twee Michelin sterren)
• Rasmus Munk, Alchemist, Kopenhagen, Denemarken (Nr. 54 World’s 100 Best, twee Michelinsterren)
BOERenmarkt XL en HillBilly met een 'twist'
Op de ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende producten van ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers waar Jonnie en Thérèse Boer mee samenwerken.
Samen met Alliance Gastronomique verzorgen zij een diversiteit aan gerechten afkomstig uit alle delen van Nederland. Hier wordt door de wijnpartners een bijpassend glas bij geschonken.
Ook dit jaar worden er unieke kookwedstrijden georganiseerd, zoals de HillBilly Contest. Echter zal er deze editie een twist gegeven worden aan de contest.
Waar eerder het team uit een chef en een assistent bestond, wordt het team nu uitgebreid met een maître of sommelier. De kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op
deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu verwerken om vervolgens aan een jury te presenteren.
De jury bestaat uit Jonnie Boer (De Librije), Joël Broekaert (NRC) en oud winnares Estée Strooker.
Wijn-spijspaleis
Op zowel zondag als maandag wordt restaurant De Librije omgetoverd tot een wijn- spijspaleis. Hier wordt op beide dagen een 6-gangen lunch verzorgd.
Tien collega chefs die in het verleden bij De Librije hebben gewerkt, zullen elk 1 gerecht verzorgen en een bijpassende wijn schenken.
Onder andere Sydney Schutte (Spectrum), Adrian Zarzo (Zarzo) en Jeroen Achtien (Restaurant Sens**) maken hun opwachting. Ook zal De Librije zelf één gerecht op zowel de zondag als de maandag op zich nemen.
Kaartverkoop
De tickets zijn te verkrijgen via https://tickets.chefsrevolution.nl en zijn vanaf nu te bestellen.
• Een dagticket kost €79,95 per persoon, inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL
• Een combinatieticket kost €129,95 en geeft toegang tot beide dagen, inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL
• De entreeprijs van de BOERenmarkt XL bedraagt €12,50 per persoon per dag (inclusief een welkomstdrankje en een Chefs (R)Evolution glas)
Speciaal voor studenten van gastronomie- en vakopleidingen is er een studententarief:
• Een dagticket voor €49,95 in plaats van €79,95 inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL
Studenten kunnen bij hun opleiding informeren naar deze actie of een e-mail sturen naar chefsrevolution@librije.com.
In de hele maand mei is er een speciaal early bird tarief:
• Een dagticket kost dan €72,50
• Een ticket voor de BOERenmarkt XL is €7,50 per dag