Gerrits opent de zaak op anderhalve kilometer van zijn sterrestaurant.
Het wordt een zaak met 109 zitplaatsen. ‘Het is een grote zaak met een bar erin’, vertelde hij eerder aan Misset Horeca. Op de kaart onder meer een mooi stukje sliptong of een biefstuk, maar ook de kip en patat met appelmoes in een ander jasje.
Chic en sexy
Gasten kunnen er ook terecht voor een cocktail aan de bar of een stukje gebak met koffie op het terras. ‘De zaak gaat er chic en sexy uitzien, maar kinderen zijn hartstikke welkom. We gaan er ook een leuke kinderhoek creëren, zodat het echt een familiezaak wordt.’
Hotelkamers André Gerrits
Boven de bistro komt een hotel met elf kamers, waarvan twee suites. ‘In ’t Amsterdammertje krijgen we gasten vanuit het hele land, dus ik denk dat we 50 procent van het hotel al kunnen vullen met gasten vanuit het sterrestaurant. Maar de omgeving kent ook veel toerisme, er wordt bijvoorbeeld veel gefietst, dus ik zie een mooie toekomst voor het hotel.’
Interieur en opening
Wim Hoopman van Hip Studio is verantwoordelijk voor zowel het interieur van de bistro als het hotel.