De naam van de nieuw te openen bistro blijft nog even geheim. 'De naam van 't Amsterdammertje gaat er wel in terugkomen', vertelt André Gerrits aan Misset Horeca. 'Er zit veel mooie horeca in de omgeving, maar ik denk dat we nog een goede aanvulling kunnen bieden met een mooie bistro.' Het wordt een zaak met 109 zitplaatsen.
'Het is een grote zaak met een bar erin.' De bistro gaat zeven dagen in de week open. Op de kaart onder meer een mooi stukje sliptong, of een biefstuk, maar ook de kip, patat met appelmoes in een ander jasje.
Gerrits: 'We krijgen in de zaak een eigen kipgrill.' Gasten kunnen er ook terecht voor een cocktail aan de bar, of een stukje gebak met koffie op het terras. 'De zaak gaat er chic en sexy uitzien, maar kinderen zijn er hartstikke welkom. We gaan er ook een leuke kinderhoek creëren, zodat het echt een familiezaak wordt.'
Hotelkamers André Gerrits
Boven de bistro komt een hotel met elf kamers, waarvan twee suites. 'In 't Amsterdammertje krijgen we gasten vanuit het hele land, dus ik denk dat we 50 procent van het hotel al kunnen vullen met gasten vanuit het sterrestaurant. Maar de omgeving kent ook veel toerisme, er wordt bijvoorbeeld veel gefietst, dus ik zie een mooie toekomst voor het hotel.' Gerrits heeft zelf geen ervaring in het runnen van een hotel. 'Maar mijn zus wel, en die komt in de zaak.'
Interieur en opening
Wim Hoopman van Hip Studio gaat het interieur doen van zowel de bistro als het hotel. 'Ik heb nu de eerste tekeningen gezien en het ziet er echt fantastisch uit.' Gerrits hoopt in februari met beide concepten open te gaan. 'Maar de levertijden qua meubilair zijn flink. Daarnaast is personeel natuurlijk een uitdaging. We zijn afgelopen tijd voorzichtig geweest met het benaderen van mensen omdat nog niet alle contracten waren ondertekend. Dit weekend hebben we het nieuws pas naar buiten gebracht, maar we zien vandaag dat er al flink wordt wordt gereageerd.'
Opleiden personeel
De medewerkers in de nieuwe bistro worden opgeleid door het team van 't Amsterdammertje. 'We gaan op een andere manier het buikje vullen van de gasten, maar de bistro krijgt natuurlijk wel het DNA van 't Amsterdammertje.' Gerrits gaat er zelf niet in de keuken staan. 'Ik kom natuurlijk uit de school van Ron Blaauw en heb daar een hele goede leerschool gehad, één van de lessen was dat je ambitieuze, goede medewerkers de ruimte moet geven om zich te ontwikkelen. Dus dat ga ik in de bistro ook doen.'
Dat doet hij ook in 't Amsterdammertje. Marco van der Wijngaard is al jaren chef in 't Amsterdammertje. Gerrits: 'Ik vind het nog steeds heel erg leuk om te koken, maar hoef overdag niet meer in de productie te staan. Ik vind het heerlijk om 's avonds mee te knallen in de keuken, maar overdag ben ik non-stop bezig met het ondernemen van mijn zaken.'
Marché
Dit voorjaar opende Gerrits vlakbij zijn sterrestaurant ook al een delicatessenwinkel, genaamd Marché ’t Amsterdammertje. 'Dat loopt heel goed. De consument heeft meer waardering gekregen voor lokale en ambachtelijke producten. De markt is in trek, vandaar de naam marché.'