Met de opening van Beers & Barrels Rotterdam geeft horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), waar Beers & Barrels onder valt, een nieuwe invulling aan het hoekpand aan de Weena.
Sandra van Halderen, ceo RCE: 'Deze vierde Beers & Barrels-locatie is geen ‘gemakkelijke’ copy-paste van de drie bestaande Beers & Barrels locaties in Utrecht en Breda. De horecaformule onderging de afgelopen tijd een grote restyling, waarmee aan het robuuste Beers & Barrels een meer verfijnde en volwassen laag werd toegevoegd. Ook het logo en de huisstijl is compleet vernieuwd. Rotterdam is daarmee de eerste locatie met deze vernieuwde stijl.'
‘Natuurlijk heeft ook Rotterdam het herkenbare, stoere Beers & Barrels DNA. Zo vindt de gast er naast de vertrouwde taptafels, kleinere tapbooths waaraan men in meer intieme setting zelf bier kan tappen en mogen eyecathers als de dry-age kasten en de iconische barrel room niet ontbreken. Daarnaast zijn we heel trots op onze speakeasy cocktailbar ‘the Serpent’, waar we waanzinnige cocktails gaan schenken. Heel sfeervol, met botanische invloeden en écht even anders dan onze vaste Beers&Barrels gasten gewend zijn.’
Bredere doelgroep
Met de restyling wil Beers & Barrels een bredere doelgroep gaan aanspreken. De tijd van stereotype focus op bierpullen en vlees laten ze achter zich. Ook als je geen bierdrinker bent of als je zin hebt in een smakelijk vega(n) gerecht, is Beers & Barrels Rotterdam een plek voor lunch, een uitgebreid avondje dineren of een after-work borrel tot in de late uurtjes.
Drink and thrive
Naast de vele (craft)bieren en cocktails, staan er ook share platters, burgers, roasted chicken en ambachtelijke dry-age vleesgerechten zoals tomahawk en côte de boeuf op de kaart. Voor niet-meatlovers is er ruime keuze uit vis, vega en vegan gerechten.
Met de ‘taptafels’ biedt Beers & Barrels een beleving voor een personeelsuitje of avond bijkletsen met vrienden. Dit begint al bij het wegen van je eigen fust in de barrel room. Nadat deze is aangesloten, kan het zelf biertappen beginnen.