Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Tijdens de coronacrisis is de horecasector het zwaarst getroffen. Volgens het FNV vonden 90.000 horecamedewerkers tijdens de pandemie een baan in een andere sector. Nu de horeca weer op volle toeren draait en de toeloop naar de horeca weer op stoom begint te komen, ontstaat een nieuw probleem: het personeelstekort.

Ook hotels kampen met een personeelstekort. Een groot aantal hotels heeft hun personeel moeten laten gaan. En dat personeel hebben ze nu juist hard nodig.

Ook op de middellange termijn zien de hotelkeukens geen oplossing voor het personeelstekort. Dat is te wijden aan de instroom op koksscholen, die in Nederland elk jaar afneemt. Sommige hotels kiezen er daarom zelfs voor om koks uit omringende landen te halen.

Oplossingen voor personeelstekort

Om het personeelstekort op te vangen, worden ondernemers steeds inventiever. Zo worden producten steeds vaker kant-en-klaar ingekocht en maken restaurants gebruik van tablets waarop gasten eten en drinken kunnen bestellen. Sommige restaurants zetten zelfs robots in om het eten te serveren. Een aantal van deze oplossingen vraagt om een grote investering. Dat behoort natuurlijk niet voor elk hotel-restaurant tot de mogelijkheden.

Verse salades kant en klaar inkopen

Veel hotelkeukens moeten dus met een klein team veel werk verrichten. Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt over culinaire convenience: de lekkerste gerechten makkelijk gemaakt. Gourmet Salades levert koelverse salades gemaakt van verse, grofgesneden ingrediënten, met de hand gemaakt door chefs.

De salades worden vers verpakt in een handzame en hersluitbare verpakking. Geschikt om kant-en-klaar te gebruiken, maar ook een ideale basis waaraan je makkelijk je eigen signatuur geeft.

Tijdsbesparing

Een groot aantal hotels maakt ondertussen gebruik van de producten van Gourmet Salades, omdat hiermee aanzienlijk tijd kan worden bespaard. Andere voordelen zijn gemak, kwaliteit, smaak en een breed assortiment.

Het assortiment bestaat o.a. uit pasta-, groente-, vis- en vleessalades. De verschillende kleuren, geuren en smaken bieden mogelijkheden voor een gevarieerd hotelbuffet en smaakvariatie voor iedere gast. Elke salade heeft een eigen en unieke dressing.

Gourmet Salades is jouw extra keukenhulp”

Flexibiliteit

Met Gourmet Salades serveer je in een mum van tijd een kant-en-klare salade die eruitziet en smaakt alsof je hem zelf hebt klaargemaakt. Door een goede houdbaarheid en een handzame verpakking zijn pieken makkelijker op te vangen. De verschillende salades zijn te gebruiken voor verschillende eetmomenten (lunch, diner, events etc.) en bieden ruimte voor eigen creativiteit en signatuur.

Broodsalades en garneersauzen

Ben je gek op culinair gemak? Ontdek dan ook de heerlijke broodsalades en garneersauzen. Hiermee kunnen broodjes ambachtelijk worden belegd en zorgen de exclusieve sauzen voor een extra smaakbeleving. Ook ambachtelijk bereid en direct klaar voor gebruik.

Vraag een proefpakket aan

Benieuwd naar de producten van Gourmet Salades? Ontdek ze allemaal op www.gourmet-salades.nl/hotellerie. Wil je een aantal salades proberen? Dat kan! Vraag gratis een proefpakket aan via dezelfde link.

Dit artikel is gesponsord door Gourmet Salades.

Restaurant 
Steven in 
Nijmegen wist het terras met twaalf tafels uit te breiden door ze op trappen te plaatsen.

FlexTable: omzet verhogen met een slim tafelonderstel

De horecawereld draait om aanpassingsvermogen, en dat begrijpen vader en zoon Ivo en Luc Breukers maar al te goed. Na de recente overname van FlexTable hebben zij het onderstel op cruciale punten verbeterd, waardoor het product nu optimaal functioneert. Het resultaat is een doorontwikkeld ontwerp dat de traditionele uitdagingen in de horeca tackelt.

Ahmed Baglari: ‘Ik wilde een concept bedenken dat voor mij een doorlopende marketing creëert.’

BY AMI serveert sprookjesachtige koffie met een wow-factor

Koffie is in de horeca meer dan een drankje. Het is een ervaring. Ahmed Baglari, eigenaar van restaurant BY AMI, doet er elke dag alles aan om zijn 'Fairytale' concept tot in de kleinste details door te voeren —zelfs in de koffie. Wat is zijn geheim en hoe creëert hij bij elk koffiemoment een 'wow-factor'?

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.

Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

De Blanche Dael-branderij, met een koffiecafé, koffie- en theewinkel én een koffieschool voor SCA- en barista trainingen. Liefhebbers kunnen eveneens een branderijtour boeken.

Sjiek en sjoen: Blanche Dael breidt uit met passie voor koffie

Al bijna 150 jaar staat de Zuid-Limburgse koffiebranderij Blanche Dael synoniem voor ambachtelijke kwaliteitskoffie en -thee. Met een gevarieerd aanbod en een team van gepassioneerde experts is Blanche Dael nu klaar om de ultieme koffie- en theebeleving te delen met de rest van Nederland. Commercieel Manager Jimmy Nuchelmans: 'We brengen de Maastrichtse flair - 'sjiek en sjoen' - naar de betere horecazaken, zodat zij echt het verschil kunnen maken.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.