Gesponsord

Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Tijdens de coronacrisis is de horecasector het zwaarst getroffen. Volgens het FNV vonden 90.000 horecamedewerkers tijdens de pandemie een baan in een andere sector. Nu de horeca weer op volle toeren draait en de toeloop naar de horeca weer op stoom begint te komen, ontstaat een nieuw probleem: het personeelstekort.

Ook hotels kampen met een personeelstekort. Een groot aantal hotels heeft hun personeel moeten laten gaan. En dat personeel hebben ze nu juist hard nodig.

Ook op de middellange termijn zien de hotelkeukens geen oplossing voor het personeelstekort. Dat is te wijden aan de instroom op koksscholen, die in Nederland elk jaar afneemt. Sommige hotels kiezen er daarom zelfs voor om koks uit omringende landen te halen.

Oplossingen voor personeelstekort

Om het personeelstekort op te vangen, worden ondernemers steeds inventiever. Zo worden producten steeds vaker kant-en-klaar ingekocht en maken restaurants gebruik van tablets waarop gasten eten en drinken kunnen bestellen. Sommige restaurants zetten zelfs robots in om het eten te serveren. Een aantal van deze oplossingen vraagt om een grote investering. Dat behoort natuurlijk niet voor elk hotel-restaurant tot de mogelijkheden.

Verse salades kant en klaar inkopen

Veel hotelkeukens moeten dus met een klein team veel werk verrichten. Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt over culinaire convenience: de lekkerste gerechten makkelijk gemaakt. Gourmet Salades levert koelverse salades gemaakt van verse, grofgesneden ingrediënten, met de hand gemaakt door chefs.

De salades worden vers verpakt in een handzame en hersluitbare verpakking. Geschikt om kant-en-klaar te gebruiken, maar ook een ideale basis waaraan je makkelijk je eigen signatuur geeft.

Tijdsbesparing

Een groot aantal hotels maakt ondertussen gebruik van de producten van Gourmet Salades, omdat hiermee aanzienlijk tijd kan worden bespaard. Andere voordelen zijn gemak, kwaliteit, smaak en een breed assortiment.

Het assortiment bestaat o.a. uit pasta-, groente-, vis- en vleessalades. De verschillende kleuren, geuren en smaken bieden mogelijkheden voor een gevarieerd hotelbuffet en smaakvariatie voor iedere gast. Elke salade heeft een eigen en unieke dressing.

Gourmet Salades is jouw extra keukenhulp”

Flexibiliteit

Met Gourmet Salades serveer je in een mum van tijd een kant-en-klare salade die eruitziet en smaakt alsof je hem zelf hebt klaargemaakt. Door een goede houdbaarheid en een handzame verpakking zijn pieken makkelijker op te vangen. De verschillende salades zijn te gebruiken voor verschillende eetmomenten (lunch, diner, events etc.) en bieden ruimte voor eigen creativiteit en signatuur.

Broodsalades en garneersauzen

Ben je gek op culinair gemak? Ontdek dan ook de heerlijke broodsalades en garneersauzen. Hiermee kunnen broodjes ambachtelijk worden belegd en zorgen de exclusieve sauzen voor een extra smaakbeleving. Ook ambachtelijk bereid en direct klaar voor gebruik.

Vraag een proefpakket aan

Benieuwd naar de producten van Gourmet Salades? Ontdek ze allemaal op www.gourmet-salades.nl/hotellerie. Wil je een aantal salades proberen? Dat kan! Vraag gratis een proefpakket aan via dezelfde link.

Dit artikel is gesponsord door Gourmet Salades.

Gesponsord
Gesponsord
Servies en porselein

Gesponsord SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.Gesponsord
Gesponsord
Vlees

Gesponsord Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Chef-kok Ton van Houwelingen: ‘De producten van Debic zijn zo gemaakt dat je er je eigen draai aan kunt blijven geven.’Gesponsord
Gesponsord
Chef-kok

Gesponsord De nieuwe Debic Cheesecake 'van taart tot in een glaasje'

The Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.

Edgar Rouwenhorst, CMO van Zenchef: ‘We zien dat restaurants, vooral in grote steden als Amsterdam, Parijs en Berlijn, steeds meer een lifestylemerk worden.’Gesponsord
Gesponsord
Boekings- en reserveringssystemen

Gesponsord Meer dan eten: restaurants bouwen aan lifestylemerken

Voor restaurants wordt het steeds belangrijker om een sterke merkidentiteit op te bouwen. Uit recent onderzoek van Zenchef en Lightspeed onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat de restaurantidentiteit een cruciale rol speelt bij de keuze van gasten.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.