Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Personeelstekort in de keuken: wat is de oplossing?

Tijdens de coronacrisis is de horecasector het zwaarst getroffen. Volgens het FNV vonden 90.000 horecamedewerkers tijdens de pandemie een baan in een andere sector. Nu de horeca weer op volle toeren draait en de toeloop naar de horeca weer op stoom begint te komen, ontstaat een nieuw probleem: het personeelstekort.

Ook hotels kampen met een personeelstekort. Een groot aantal hotels heeft hun personeel moeten laten gaan. En dat personeel hebben ze nu juist hard nodig.

Ook op de middellange termijn zien de hotelkeukens geen oplossing voor het personeelstekort. Dat is te wijden aan de instroom op koksscholen, die in Nederland elk jaar afneemt. Sommige hotels kiezen er daarom zelfs voor om koks uit omringende landen te halen.

Oplossingen voor personeelstekort

Om het personeelstekort op te vangen, worden ondernemers steeds inventiever. Zo worden producten steeds vaker kant-en-klaar ingekocht en maken restaurants gebruik van tablets waarop gasten eten en drinken kunnen bestellen. Sommige restaurants zetten zelfs robots in om het eten te serveren. Een aantal van deze oplossingen vraagt om een grote investering. Dat behoort natuurlijk niet voor elk hotel-restaurant tot de mogelijkheden.

Verse salades kant en klaar inkopen

Veel hotelkeukens moeten dus met een klein team veel werk verrichten. Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt over culinaire convenience: de lekkerste gerechten makkelijk gemaakt. Gourmet Salades levert koelverse salades gemaakt van verse, grofgesneden ingrediënten, met de hand gemaakt door chefs.

De salades worden vers verpakt in een handzame en hersluitbare verpakking. Geschikt om kant-en-klaar te gebruiken, maar ook een ideale basis waaraan je makkelijk je eigen signatuur geeft.

Tijdsbesparing

Een groot aantal hotels maakt ondertussen gebruik van de producten van Gourmet Salades, omdat hiermee aanzienlijk tijd kan worden bespaard. Andere voordelen zijn gemak, kwaliteit, smaak en een breed assortiment.

Het assortiment bestaat o.a. uit pasta-, groente-, vis- en vleessalades. De verschillende kleuren, geuren en smaken bieden mogelijkheden voor een gevarieerd hotelbuffet en smaakvariatie voor iedere gast. Elke salade heeft een eigen en unieke dressing.

Gourmet Salades is jouw extra keukenhulp”

Flexibiliteit

Met Gourmet Salades serveer je in een mum van tijd een kant-en-klare salade die eruitziet en smaakt alsof je hem zelf hebt klaargemaakt. Door een goede houdbaarheid en een handzame verpakking zijn pieken makkelijker op te vangen. De verschillende salades zijn te gebruiken voor verschillende eetmomenten (lunch, diner, events etc.) en bieden ruimte voor eigen creativiteit en signatuur.

Broodsalades en garneersauzen

Ben je gek op culinair gemak? Ontdek dan ook de heerlijke broodsalades en garneersauzen. Hiermee kunnen broodjes ambachtelijk worden belegd en zorgen de exclusieve sauzen voor een extra smaakbeleving. Ook ambachtelijk bereid en direct klaar voor gebruik.

Vraag een proefpakket aan

Benieuwd naar de producten van Gourmet Salades? Ontdek ze allemaal op www.gourmet-salades.nl/hotellerie. Wil je een aantal salades proberen? Dat kan! Vraag gratis een proefpakket aan via dezelfde link.

Dit artikel is gesponsord door Gourmet Salades.

Tarek Cherkawi, oprichter Johnny’s Burger: ‘Echt knapperige friet is essentieel voor ons hamburgertotaalconcept.’

Kwaliteit, snelheid en knapperigheid: het recept voor Johnny's Burger succes

Hamburgers en friet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In combinatie met bezorging is dit echter een uitdaging. In eerste instantie koos Johnny's Burger daarom voor aardappelpartjes. 'Dat werkte goed', vertelt founder Tarek Cherkawi, 'maar toen Lamb Weston met de REALLY Crunchy Fries kwam, zijn we toch overgestapt. Hamburgers en friet zijn gewoon de ideale en meest logische combinatie, en omdat de frietjes écht knapperig blijven, is één en één twee.'

Marcel de Jong en broer Hans van Hotel de Rustende Jager.

De Rustende Jager: van dorpsherberg tot modern horecabedrijf

Tijden veranderen, weet Marcel de Jong, eigenaar van hotel de Rustende Jager in Nieuw-Vennep, als geen ander. 'Om goed in te kunnen blijven spelen op de wens van de gast en continuïteit te blijven garanderen, moet je anders kunnen denken.' Als doorgewinterd horecabedrijf slaagt de organisatie er goed in om flexibel te blijven en te anticiperen op veranderende trends binnen de hospitalitysector. Daarnaast heeft De Rustende Jager veel aan de support van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

‘Iedereen met een Dinercadeau op zak, is een potentiële klant voor aangesloten restaurants.'

Dinercadeau: een effectieve manier om klanten te trekken

Dinercadeau is een veelzijdige en toegankelijke cadeaukaart en daarnaast voor horecaondernemers een effectief middel om meer klanten te trekken en hun zichtbaarheid te vergroten. Inmiddels zijn ruim drieduizend restaurants aangesloten en groeit het acceptantennetwerk nog dagelijks.

Gochu Gang kiest voor REALLY Crunchy Fries

Gochu Gang kiest voor REALLY Crunchy Fries

Wanneer je take-away bestelt, wil je dat het eten nét zo lekker is als wanneer je er ter plekke in een restaurant je vork of tanden in zet. Best een uitdaging, weet de gemiddelde horecaondernemer die thuisbezorgt. Zeker wanneer er frietjes in het menu zitten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.