Boetes van 4500 euro voor twee horecazaken in Helmond

Boetes van 4500 euro voor twee horecazaken in Helmond

Door deelname aan de protestactie De Nacht staat op in de nacht van zaterdag op zondag kunnen twee horecabedrijven in Helmond rekening houden met elk een boete van 4500 euro.

De gemeente Helmond maakte dinsdag dat voornemen bekend. De kroegbazen mogen nog reageren, voordat de burgemeester besluit definitief tot innen van het bedrag over te gaan.

Open ondanks waarschuwing

Het gaat om N8club en Plaza, die van 23.00 tot 04.00 uur geopend waren, ondanks een waarschuwing van de gemeente om dat niet te doen. Die waarschuwing deelde de gemeente vooraf uit via een zogenoemde 'preventieve last onder dwangsom'. Dat betekent dat er niet nóg een keer gewaarschuwd wordt, maar bij overtreding direct een boete volgt.

In een aantal steden was een deel van de nachthoreca van zaterdag op zondag open. Een aantal gelegenheden kreeg een boete of kan er een verwachten. De clubs en discotheken protesteerden omdat ze het gevoel hebben dat ze door de regering worden vergeten.

Begrip voor frustratie

Minister Yesilgöz zei de frustratie van de deelnemers te begrijpen, maar wijst er ook op dat binnenkort steeds meer mag. Waarschijnlijk kan de horeca vanaf vrijdag tot 01.00 uur open. De versoepelingen worden dinsdag bekendgemaakt. Het kabinet overweegt de sluitingstijd en 1,5 meterregel vanaf 25 februari los te laten.