Enorme uitbreiding hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk

Enorme uitbreiding hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk

Hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk breidt flink uit. De locatie van het beroemde concern in Eelderwolde krijgt onder meer 65 nieuwe hotelkamers.

Dat is echter nog lang niet alles. Ook komen er bij Van der Valk 3 (thema) suites en 8 multifunctionele zalen, die gecombineerd kunnen worden tot één grote ruimte met een capaciteit van 450 personen.

Sfeervolle setting

Daarnaast wordt de Brasserie uitgebreid met een nieuwe hotelbar. Daar - zo meldt Vander Valk - ‘kunnen bezoekers in een sfeervolle setting genieten van een hapje en een drankje’. Het terras wordt eveneens vernieuwd.   

Daarbij komt er een luxueuze Spa & Wellness-ruimte met onder andere een zwembad, sauna en Turks stoombad. In samenwerking met het beauty en wellness bedrijf LOFF wordt het aanbod verder uitgebreid. Onder andere met massages, gezichtsbehandelingen en een headspa.

Gastvrijheid

De uitbreidingsplannen voor het hotel lagen er al eerder. Deze moesten echter door de coronapandemie worden uitgesteld. Stijn Langebeek (4e generatie Van der Valk) staat sinds de opening in 2017 aan het roer. Hij vertelt dat het hotel een belangrijke rol speelt in de gastvrijheid van de regio.

'Het hotel, strategisch gelegen aan de rand van Groningen, werd al snel een populaire keuze voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Deze nieuwste uitbreiding is een logische stap in de voortdurende ambitie van het hotel om onze gasten steeds meer te bieden.’

Spannend

De bouw brengt een tijdelijke uitdaging met zich mee. Desondanks blijft Langebeek optimistisch: ‘Hoewel ik het persoonlijk niet spannend vind, kijk ik er wel naar uit dat het project straks is afgerond. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat gasten zo min mogelijk overlast ervaren van de nieuwbouw.’

De bouw is inmiddels in volle gang en de opening van de nieuwe faciliteiten wordt verwacht op 1 september 2025.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.