Het besluit om te stoppen in Nieuw-Weerdinge heeft te maken met ontwikkelingen in de privésfeer, zo laat Robby Prinsen weten aan Misset Horeca. ‘De ruimte blijft beschikbaar voor proeverijen voor particulieren en bedrijven, maar de horeca-activiteiten verplaatsen we naar Emmen.’
‘Ambitie om te groeien, maar wel gestaag’
Prinsen is nu de voorbereidingen aan het treffen en hoopt ergens in 2022 van start te kunnen gaan. ‘De vestiging in Emmen hebben we geopend als productieruimte en krijgt een winkel, waar we de kroketten bevroren verkopen voor frituur en airfryer. Als we daar straks ook gasten willen ontvangen, moeten we aanpassingen doen.’
De locatie-uitbreiding was het gevolg van de keuze van Robby om in de zaak van zijn ouders te stappen. ‘We hebben de ambitie om te groeien, maar wel gestaag. Inmiddels hebben we de eerste 20 procent gerealiseerd. Hoever we kunnen gaan, hangt af van diverse factoren. Onder andere of we geschikte medewerkers kunnen vinden en of we de kosten in de hand kunnen houden. We maken al onze kroketten namelijk nog steeds helemaal zelf.’
Nieuwe smaken
Nieuwste aanwinst is de köftekroket. Prinsen daarover: ‘Ontwikkeld vanwege onze gezamenlijke passie voor Griekenland. Gevuld met Grieks gekruid vlees, gebakken ui en paprika tricolore. Op het allerlaatste moment voeg ik daar feta aan toe, zodat het blokjes blijven.’
De snack is inmiddels definitief toegevoegd aan het assortiment. ‘Ik vind 'm echt heel erg lekker. Pas als ik zelf volledig overtuigd ben, durf ik 'm in de verkoop te doen. Zo is het ook gegaan met de Mac & Cheese-kroket. Die heb ik gemaakt, omdat ik zelf helemaal gek ben van dat gerecht. Vervolgens heb ik deze door gasten laten testen en echt iedereen vond dat ik deze moest gaan verkopen.’
In de winkel presenteren ze straks een breed assortiment kroketten, die ze ook aan de horeca blijven leveren. Prinsen: ‘Alleen is alles straks voorverpakt. In Nieuw-Weerdinge konden mensen per kroket bestellen, in Emmen is alles geportioneerd.’