De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende ondernemers die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitality-concept ontwikkeld hebben. De Columbus Trophy richt zich niet alleen op het product maar juist ook op de ondernemer achter het product. Veel jonge ondernemers hebben grote ambities en veel potentie, maar vinden het lastig om door te zetten als ze een tegenslag ervaren. De Columbus Trophy geeft deze ondernemers het spreekwoordelijke duwtje in de rug.
De finalisten
De tien finalisten van de 18e editie van de Columbus Trophy zijn:
- Beermate - Ralph Bethlem
- Bruys - Alexander Plas
- Circ Energy - René Schers
- City Gin - Eve Maessen
- Lyre’s, non-alcoholic spirits - Mark Livings
- Max’s Organic Mints - Foor van der Steen
- Schommel Aan Tafel - Tim Christophe
- VaVersa - Olivier Francescangeli
- Wasted Beers - Aron Blankestijn
- Yellowstone Wizzflix - Job Hoefs
De finale bijeenkomst
Tijdens de finale bijeenkomst presenteren de tien finalisten zichzelf aan de hand van drie pijlers: ondernemerschap, financieel/commercieel en innovatie, waarbij de nadruk vooral op de ondernemer zelf ligt. De ondernemers, het bedrijf en het product of de dienst worden beoordeeld door een 24-koppige vakjury waarin alle segmenten van hospitality vertegenwoordigd zijn.
Uitreiking BBB Maastricht
De winnaar van de Columbus Trophy wordt tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht op maandag 11 oktober 2021 bekendgemaakt. Hij of zij neemt het stokje dan over van de winnares van 2020: Heidi Alemans, die met haar bedrijf Krush de jury wist te overtuigen van haar ondernemerschap en concept. Heidi Alemans liet in 2020 tijn & Joost Sommerdijk van Moldbrothers achter zich op de tweede plaats. Brad Vanstone & Margot Vandevoort van Willicroft maakten de top-3 compleet.
Iedere finalist presenteert zichzelf en zijn product ook op de beurs.