Ondernemer Thijs van Leeuwe van Restaria De Smickel in het Brabantse dorp nam de bijbehorende oorkonde in ontvangst uit handen van directeur Frans van Rooij. 'Het maakt je sterker en houdt je alert. Wij willen voorop blijven lopen', aldus Van Leeuwe.
Van Leeuwe heeft wel even moeten wachten op de audit, een uitgebreid beoordelingsgesprek. Hij vroeg het keurmerk aan vlak voordat de coronapandemie uitbrak. Als gevolg van corona en de lockdowns, reikte het Nederlands Frituurcentrum sinds maart 2020 geen nieuwe keurmerken meer uit.
Puntjes op de i
Wel werd Restaria De Smickel tussen de lockdowns, in juli vorig jaar, bezocht door een mystery guest. De Smickel behaalde een formidabele score, maar nam daarna toch de tijd om nog enkele puntjes op de i te zetten. Het Nederlands Frituurcentrum laat in een toelichting weten: 'Bij het Goed Gefrituurd Keurmerk draait het om de pijlers Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Alle drie zijn bij dit bedrijf dik in orde.'
Van Leeuwe is sinds begin 2018 eigenaar van De Smickel. Voor die tijd draaide hij de restaria eerst ruim vijf jaar als bedrijfsleider. 'In ons dorp heb je een paar goede zaken. Wij willen met ons bedrijf uitblinken. Volgens mij lukt dat ook goed. Bij ons komen veel mensen uit het dorp lekker uit eten tegen cafetariaprijzen. Ze kunnen hier ook een biefstuk, zalmfilet, varkenshaas of goede maaltijdsalade krijgen.'
Al vele tientallen bedrijven gingen De Smickel de afgelopen jaren voor. Het keurmerk Goed Gefrituurd is inmiddels in het hele land vertegenwoordigd. Van Rooij licht toe: “De Smickel is een mooi voorbeeldbedrijf als aftrap van de nieuwe ronde van toekenningen van ons keurmerk nu de lockdowns verleden tijd lijken te zijn. De komende maanden hopen we de opgelopen achterstand snel te kunnen inhalen.'