Fiona is een nieuw Mexicaans restaurant op de Amsterdamse Warmoesstraat. Binnenkort wordt de bouw afgerond en opent de vrouwelijke Mexicaanse chef Zahie Téllez zodra de horeca (binnen) open mag de deuren. Met deze veelbelovende chef aan het roer moet Fiona, in samenwerking met Younique Concepts, dé plek voor lunch worden op de Wallen.

50 procent vegetarische gerechten
Zahie Téllez laat gasten kennis maken met de moderne Mexicaanse keuken die voor meer dan 50 procent uit vegetarische gerechten bestaat. Téllez is internationaal bekend van haar eigen televisieshows op onder andere Discovery en verschillende samenwerkingen met het televisieprogramma MasterChef en de Amerikaanse chef, restauranthouder en televisiepersoonlijkheid Michael Symon.
Seizoenen en de versheid van verkrijgbare ingrediënten bepalen het all day menu. Gerechten komen op het bord door toepassing van verschillende culinaire technieken.
This Ho(s)tel met 110 cubes
Mexicaans restaurant Fiona komt op de begane grond van het nieuwe This Ho(s)tel. Dit hotel opent 7 mei de deuren en is eveneens van Younique Concepts. Het hostel bestaat uit 110 ‘cubes’ die dienen als efficiënte en comfortabele micro-slaapkamers. Je kunt hier op ruim 8 vierkante meter met 4 man verblijven in de twee boven elkaar liggende compartimenten. Elk compartiment heeft zijn eigen opgang, waardoor men volledige privacy blijft behouden. Of waardoor gasten toch voldoende privacy hebben.
Lolo is over de top

De derde nieuwe zaak is Lolo. Dit restaurant aan het Amsterdamse Oudekerksplein is op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen. Younique toverde samen met Too Many Agencies het voormalige restaurant Anna om tot een spraakmakende Italiaanse trattoria. In de pijpenla vind je maar liefst drie soorten interieurs. ‘Het is over de top, een beetje burlesque en het personeel is vrij flamboyant’, aldus Sven Sallaerts. Het restaurant heeft 110 zitplaatsen
Meer over dit concept lees je in Misset Horeca van 18 mei 2021.