De taken van Stefan de Wilde bij Restaurant de Librije van Jonnie en Thérèse Boer gaan over naar Gert Wiltvank. Wiltvank werkt al vijf jaar bij De Librije en was assistent maître. Hij promoveert tot maître. De Wilde heeft nu de leiding over Brass Boer Thuis.
Jonnie Boer grapt dat Stefan de Wilde ook promotie heeft gemaakt. ‘Hij blijft gelukkig bij onze familie. Hij werkt al 15 jaar voor ons; Stefan kwam binnen als leerling! Als je merkt dat mensen meer willen, moet je om tafel gaan en wensen doorspreken. Dat hebben we gedaan met Stefan. Gelukkig konden we hem een nieuwe uitdaging bieden.’
Thérèse Boer zegt het jammer te vinden dat De Wilde niet meer naast haar staat in het restaurant. ‘Maar hij was toe aan een nieuwe uitdaging en die konden we hem bieden. Hij krijgt nu meer verantwoordelijkheden en opereert een klein beetje als ondernemer, wel binnen ons bedrijf.’
Andere wisselingen bij team
Joris Bruurs, voormalig chef-kok van Brass Boer Thuis heeft het bedrijf verlaten en gaat naar Spanje om daar te koken. Lars Aukema, sous van De Librije volgt Joris Bruurs op. Restaurantmanager Jan Willem Berendsen gaat naar Bonaire om daar voor de familie de opstart van Senang te verzorgen.
Stefan de Wilde
Stefan de Wilde (35) voelt zich in zijn nieuwe functie wat meer op zichzelf aangewezen. ‘Met meer verantwoordelijkheden en beslissingsbevoegdheid. Natuurlijk gebeurt er nog steeds heel veel in overleg met Jonnie en Therese. Maar ik moet zeggen dat ik na 15 jaar samenwerken hun filosofie en werkwijze wel ken,’ lacht De Wilde.
Senang Zwolle
Naast Brass Boer Thuis wordt De Wilde straks ook verantwoordelijk voor het nieuwe Senang dat naast Brass Boer in Zwolle komt. ‘We zijn nu aan het verbouwen. De twee bedrijven krijgen achterin een doorgang, zodat we doorloop kunnen creëren. Zowel voor he team als voor de gasten. Eind april moet het klaar zijn. Hopelijk mogen we daarna snel open. Het wordt een mooi toegankelijk concept waarbij uit de keuken kleine gerechtjes komen rondom rijst. Lekker speels en energiek moet het worden.’