Foodmaster liet zich onder meer inspireren op de Sigep, de grootse ijsbeurs ter wereld, in Italië. In maart heeft de formule verschillende varianten uitvoerig getest, waarna er acht smaken zijn geselecteerd met een aantal verrassende elementen.
Bokkenpootjes en tompouce
Zoals gebruikelijk voor de formule, gebruikt Foodmaster typisch Hollandse smaken en ingrediënten in de nieuwe sundeas. Zo is zijn er variaties met bokkenpootjes, kletskoppen, stroopwafels en tompouce (met stukjes sprits).
IJs met popcorn
Daarnaast heeft de aarbei sundae een extra dimensie gekregen door de toevoeging van zoete popcorn. De snoep sundae krijgt onder meer zure matten, suikerspin en drop sprinkels, hoewel ondernemers ook hun eigen invulling aan deze sundae kunnen geven.
Wat er echt uitspringt, zijn de sundaes waarbij zoet met zout wordt gecombineerd; de sundae chocolade zoet en zout heeft minipretzels en karamelpopcorn.
Softijs met kaasdip
De kaaskop steekt er qua unieke combinatie met vlag en wimpel bovenuit. Dit is stiekem geen sundae, maar een oubliehoorn met softijs en een dip van verkruimelde kaaschips. ‘Een combinatie die in de eerste instantie gek klinkt, maar verbazingwekkend goed werkt’, zegt formulehuis FHC Formulebeheer.
De sundaes zijn gedurende de lente en zomer bij Foodmaster verkrijgbaar.