De nieuwe locatie past bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie wordt ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken.
De Markthal is volgens SVO een ideale locatie om vakmensen in de foodbranche op te leiden. Studenten stappen vanuit het klaslokaal direct de wereld van food binnen. In de Markthal komt de hele foodwereld samen’, zegt onderwijsmanager Rinus de Rijder. ‘Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen.’
Makkelijker doorstomen
‘Niet alleen wij en onze studenten zijn blij met de nieuwe Markthal-locatie’, zegt De Rijder. ‘Ook onze Rotterdamse partners, zoals leerbedrijven en vmbo-opleidingen, zijn enthousiast. Medewerkers van bedrijven en vmbo-leerlingen kunnen zo nog makkelijker doorstromen naar een mbo-vakopleiding in food.’
Ook studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan lessen volgen in de Markthal.
Over SVO
SVO vakopleiding food is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland, waaronder de locatie aan de Schiekade in Rotterdam. Daar werkt SVO al ruim tien jaar, maar deze ruimte sluit niet meer aan op de ambities van SVO voor het bieden van innovatief onderwijs.
Aansluiten bij de praktijk
‘We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal’, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO. ‘Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk, zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen.’