Jennifer is de vierde generatie binnen het familiebedrijf. Ze is het gezicht van Restaria Het Stroink, een cafetaria in een winkelcentrum met 50 zitplaatsen binnen en twee terrassen. De zaak is te vinden naast de nieuwe entree en heeft zowel een ingang buiten als binnen het winkelcentrum. De cafetaria is groter dan Restaria Boswinkel, de zaak die haar ouders al meer dan dertig jaar runnen.
‘We hebben het druk gehad’, zegt Edwin Voets over de opening van Restaria Het Stroink. ‘Het was hectisch, eigenlijk zoals het hoort bij een opening. Maar het was superleuk.’
Wennen aan nieuwe routing
Ondanks alle ervaring is een nieuwe zaak altijd spannend, zegt Voets. ‘Alles is nieuw. Als je al heel lang een zaak hebt, moet je daar erg aan wennen. Zo werken we bij Boswinkel aan de bakwand van links naar rechts en in de nieuwe zaak van rechts naar links. Problemen waar we bij Boswinkel altijd tegenaan lopen, hebben we nu weten te tackelen. Maar als je iets oplost, kom je ergens anders wel weer iets tegen.’
Daarbij komt nog dat er een heel nieuw team staat. ‘Waarvan de meeste mensen geen ervaring hebben. Dat maakt het lastig, maar het is mooi om samen met iets nieuws aan de slag te gaan.’
Trots op dochter
Jennifer heeft zo goed als alles zelf geregeld, zegt haar vader. ‘Alleen het interieur hebben we samen als gezin gedaan.’ Voets is trots op zijn dochter. ‘Dat is nog wel het mooiste’, zo zei hij eerder tegen Snackkoerier. ‘Ze is de vierde generatie binnen de familie in de cafetariabranche. De ouders van mijn vrouw hadden een cafetaria en haar grootouders waren in de jaren 50 één van de eersten die in Enschede een cafetaria startten.’