Jonnie en Thérèse Boer openen bar Senang in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer openen bar Senang in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije openen in het voorjaar van 2021, Senang in Zwolle. De bar waar Aziatische hapjes worden geserveerd, opent de deuren naast Brass Boer Thuis. 'Zo kunnen de twee concepten elkaar ook versterken', vertelt Thérèse Boer uit.

De opening staat gepland voor maart of april 2021. 'De bouwvergunning is nu in aanvraag, de horecavergunning is binnen', vertelt Thérèse Boer. Bar Senang komt in een pand waar voorheen een winkel zat gevestigd. 'Het stond al een tijdje leeg en we zijn benaderd door de eigenaar. We zien het als een mooi verlengstuk van Brass Boer Thuis.' Eventueel komt er een doorgang tussen beide pandjes.

Zaak openen tijdens crisis

Spannend om een zaak te openen tijdens de coronacrisis? 'Ja, maar dit stond al op stapel. We hebben goede afspraken kunnen maken met de pandeigenaar. We denken ook dat als dit voorbij is, dat de behoefte van de gast zo is dat de horeca het weer heel goed gaat doen. Daarom gaan we dit wel doorzetten.'

Jonnie en Thérèse Boer
Jonnie en Thérèse Boer

Bar Senang

Senang krijgt achterin een bar, waar zo'n twintig gasten kunnen staan. Voorin kan een zelfde aantal gasten zitten. Gasten kunnen in Senang genieten van kleine, Aziatische gerechtjes. 'De doorloop zal er hoog zijn. Het is een laagdrempelig concept, waar je zowel snel als uitgebreid want kunt eten.' Echtpaar Boer verwacht dat de twee -  naast elkaar gelegen - concepten, Senang en Brass Boer Thuis, elkaar kunnen gaan versterken. 'Wanneer het bij Brass Boer vol is, kunnen gasten alvast een klein snackje doen bij Senang.'

Ook een vestiging op Bonaire

Senang staat ook voor opening gepland op Bonaire. Senang opent op het terrein van Delpfins Beach Resort, net als Brass Boer Bonaire dat er eerder al de deuren opende. Omdat het resort wordt uitgebreid met nieuwe villa’s, vroeg de eigenaar of ze een nieuw horecaconcept wilden bedenken. Het moest een laagdrempelig concept zijn. Zo ontstond het idee voor ‘Senang’, het Maleisische woord voor ‘je lekker voelen’.

Online kookworkshops en wijnproeverijen

De precieze openingsdatum van beide zaken is mede afhankelijk van de coronacrisis. Ondertussen zit echtpaar Boer niet stil. Vanwege de hotelkamers bij De Librije, mag het driesterrenrestaurant de deuren open houden voor een kleine dertig gasten. Ook worden live kookworkshops aangeboden waarbij Jonnie Boer mensen thuis begeleidt met het zelf koken van een driegangendiner op sterrenniveau. Thérèse verzorgt heerlijke wijnen. Thérèse: 'We hebben nu de eerste online workshop gehad. Maar er zijn al 600 workshops voor gasten privé, daarnaast zo'n 1000 zakelijke pakketaanvragen. Dus daar gaan we de komende tijd nog lekker druk mee zijn.' De gastvrouw van het driesterrenrestaurant gaat daarnaast met haar sommeliers ook nog online wijnproeverijen geven. 'Deelnemers krijgen dan vier wijnen thuisgestuurd, en wij gaan deze dan samen met de mensen thuis proeven.'