Eerder openden ze al Brass Boer op Bonaire. Een zaak met hetzelfde concept werd later ook in Zwolle geopend: Brass Boer Thuis. Over hun tweede restaurant op Bonaire dat ze in de coronacrisis openen, zegt Jonnie Boer tegenover het Algemeen Dagblad: 'Spannend vinden we het wel, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt.' De opening is gepland voor september 2021.
Senang opent op het terrein van Delpfins Beach Resort, net als Brass Boer Bonaire. Omdat het resort wordt uitgebreid met nieuwe villa's, vroeg de eigenaar of ze een nieuw horecaconcept wilden bedenken. Het moest een laagdrempelig concept zijn. Zo ontstond het idee voor ‘Senang’, het Maleisische woord voor ‘je lekker voelen’.
Boer: 'We gaan niet alleen Maleis of Indonesisch koken. We hebben de afgelopen 20 jaar veel in Azië gereisd en we zijn altijd erg verrast in Korea, de binnenlanden van China en Thailand waar we zulke mooie dingen hebben gegeten. Met mijn 30 jaar kookervaring in combinatie met de Aziatische keuken denk ik echt dat we een mooi ding kunnen neerzetten.' Hij vervolgt: 'Het idee is dat je er in je zwembroek kunt gaan zitten. Als je zin hebt in één gerechtje, Koreaanse barbecue ofzo. Maar Aziatische invloeden, daar houd ik van. En die zijn op het hele eiland nog niet zo te vinden.'
Wanneer het concept aanslaat, dan wordt niet uitgesloten dat in de toekomst in Nederland ook een Senang de deuren opent. Thérèse: 'Het wordt heel mooi en open en uiteraard ook Aziatisch ingericht.'
Brass Boer op Bonaire, ontving in november 2017 de eerste gasten. Brass Boer is geen tweede ‘zusje’ van De Librije, maar eerder een exotisch ‘nichtje’. Met een naar eigen zeggen ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’. De kaart telt een groot aantal ‘De Librije” klassiekers als ganzenlever met oester en de beroemde gedeconstrueerde appeltaart.
Maar er zijn ook lokale invloeden terug te vinden, bijvoorbeeld in een geitenstoof, geïnspireerd op het op Bonaire populaire gerecht ‘Kabritu Stoba’ en natuurlijk in gerechten met lokaal gevangen vis als red snapper en tonijn.
Het restaurant ligt pal aan de Caribische zee.