Nienke Klomp nieuwe maître sommelier bij Restaurant Fuiks

Nienke Klomp nieuwe maître sommelier bij Restaurant Fuiks

Restaurant Fuiks Eten en Drinken heeft de bediening versterkt met maître sommelier Nienke Klomp. Zodra de nieuw aangekondigde sluiting van de horeca achter de rug is, zal zij samen met maître gastvrouw Liesje van der Haagen de leiding hebben over de bediening bij het Capelse restaurant.

Klomp werkte eerder voor het met een Michelinster bekroonde FG Food Labs van François Geurds. Per 1 oktober heeft zij een nieuwe uitdaging gevonden bij Fuiks. Klomp: 'Afgelopen periode hebben we met het hele team een time-out  genomen, zodat we ons na een drukke zomer goed konden voorbereiden op het najaar. Met de aangekondigde maatregelen zal het nog wel even duren voordat ik echt aan de slag kan, maar ik kan niet wachten om echt te beginnen.'

Kwaliteitsimpuls

Met de komst van de nieuwe maître sommelier laat Fuiks zien dat het ook in moeilijke tijden in blijft zetten op kwaliteit en beleving. Maître gastvrouw Liesje van der Haagen: 'Met Nienke komt er veel productkennis binnen. Die kennis brengen we ook over op de rest van het team. De kleine dingetjes die eerst nét niet waren, worden nu aangepakt en verbeterd. Vanwege haar achtergrond kan Nienke vanuit een andere invalshoek bijdragen aan de service die we bieden. Het is een fijn vooruitzicht om de leidinggevende taken te verdelen. Zo staan er opeens voor het eerst in de geschiedenis van Fuiks twee vrouwen aan het roer in de bediening. Een mooie tegenhanger van de keuken, waar de mannen het voor het zeggen hebben. Daarnaast hebben we onze roosters zo afgestemd dat er altijd een leidinggevende op de vloer is.'

Genieten in coronatijd

Het tweetal verwacht niet dat alle maatregelen direct worden versoepeld als de horeca weer open mag. Desalniettemin zetten de vakvrouwen in op kwaliteit en beleving. Van der Haagen: 'Ons team weet hoe je het veilig, sfeervol en gezellig kunt houden en tegelijkertijd de kwaliteit van het eten en drinken kunt waarborgen. Dat is ons vak. Klomp: '’We willen ook in deze coronatijd volop inzetten op kwaliteit en beleving. We laten gasten proeven wat we in huis hebben en laten zien dat je ook in deze tijd kunt genieten. Uiteraard in een zo veilig mogelijke omgeving en volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Zowel in het restaurant, als bij de buitenkeuken die we gaan openen’.