Van der Reijken kreeg het horecavak van huis uit met de paplepel ingegoten. Eerder werkte ze onder meer bij Savarin in Rijswijk en restaurants Encore & Catch by Simonis. Voor Van der Reijken komt een droom uit, zegt ze: ‘Alles wat we doen, doen we vanuit ons hart en daarom voel en weet ik dat het goed komt’.
Zingend het terras op
Als vijfjarige banjerde ze al rond in de strandtent van haar ouders en trok ze strandgangers zingend het terras op. Vijfentwintig jaar komt er dus een eigen horecaonderneming in Pietermaai, een wijk in hoofdstad Willemstad.
Met haar vriend Bob en hun twee zoontjes verhuist ze naar het Caribische eiland voor het grote avontuur. ‘Natuurlijk is het spannend, alleen niet op een vervelende manier, het idee alleen al geeft onwijs veel energie.’
In de weg
Zoals gezegd groeide Van de Reijken op tussen de dienbladen en de spoelkeukens. ‘Mijn opa en oma runden een snackbar in Delft, mijn vader rolde erin, ontmoette mijn moeder en samen begonnen ze de strandtent. Mama in de keuken, papa aan de voorkant en ik liep vooral in de weg haha.’
Op haar 16de werkte ze in het Grand Café van haar vader op de Beestenmarkt in Delft. Tijdens haar studie aan TIO Rotterdam liep ze stages bij vijf-sterren hotels, waar ze achter de receptie begon en later volwaardig meedraaide met het salesteam.
Horizon
‘Bij Savarin in Rijswijk ben ik grotendeels gevormd’, vertelt Van der Reijken. ‘Ik werkte er bijna vier jaar met heel veel plezier, totdat ik voelde dat ik mijn horizon moest verbreden. Ik wilde nog meer leren, mezelf op alle vlakken ontwikkelen.’
Zo kwam ze uiteindelijk terecht bij de familie Simonis (Encore & Catch by Simonis) en eindigde bij de Hells Kitchen Horeca Groep Rotterdam waar ze zich uiteindelijk realiseerde: ‘dit is wat ik moet doen en waar ik altijd van gedroomd heb.’
Droom
Tijdens het vakantie met haar gezin op Curaçao ontmoette ze Valentijn Bergers, eigenaar van The Lemon Tree in Deventer. Bijna vier jaar na die eerste kennismaking begon Valentijn zijn Caribische droom waar te maken. Hij wilde het samen doen en vond in Van der Reijken de perfecte match.
‘Ik twijfelde geen moment toen hij mij vroeg en ben op de trein gesprongen. Alleen Bob (partner red.) moest er twee nachtjes over slapen, wat ik volkomen begreep. We gaan mijn droom waarmaken en daar moet hij zijn dromen, zeker het eerste jaar, even voor opzij zetten. We kunnen alleen samen het diepe in springen en daar ben ik hem heel dankbaar voor.’
Op de vingers
Het concept op het Caribische eiland is te vergelijken met The Lemon Tree in Deventer en draagt dezelfde naam. Fine dining in een omgeving van natuurlijke luxe, met deze keer een lokale Caribische insteek, een beachclub en een foodbar waar je de kok op de vingers kunt kijken.
De zaak is gevestigd in het nieuwe Art Hotel by Piet Boon, met uitzicht op de zee. ‘We zijn een goed team, vullen elkaars kwaliteiten aan; Valentijn is een creatieve geest, ik ben praktisch ingesteld, hij is thuis in de keuken, ik aan de voorkant. Alles wat we doen, doen we vanuit ons hart en daarom voel en weet ik dat het goed komt.’
Bloei
Ook Bergers is vanzelfsprekend enthousiast. ‘Curaçao is booming’, zegt hij op de site Wonen360. ‘Het is bijzonder om te zien hoe de plek waar ik ooit als leerling-kok begon, nu zo in bloei staat.