Van der Valk breidt uit in Parijs en Antwerpen

Van der Valk breidt uit in Parijs en Antwerpen

Luiten Van der Valk Beheer, een zelfstandige groep binnen het Van der Valk Concern, gaat zijn portfolio uitbreiden met nieuwe hotelacquisities in het centrum van Antwerpen en bij het Parijse vliegveld Charles de Gaulle.

Deze stap sluit aan bij de visie van het bedrijf om aansprekende locaties te verwerven in of nabij grote Europese (hoofd)steden zoals Amsterdam, Brussel en Berlijn Brandenburg.

Van der Valk breidt uit met Park Lane Antwerpen

Medio november opent Luiten Van der Valk de deuren van Park Lane Antwerpen, nadat er in de afgelopen zes maanden intensief is verbouwd en gerenoveerd. De locatie ligt aan de Van Eycklei 34 te Antwerpen en is overgenomen van Orpea Belgium. Orpea heeft het object, een voormalig vijfsterrenhotel dat geëxploiteerd werd onder het merk Radisson SAS, tussentijds herontwikkeld tot een zorglocatie met 145 wooneenheden.

Het hotel heeft 175 kamers op viersterren superior niveau waaronder acht suites, vier familiekamers en drie longstay appartementen. De grootte van de standaard kamers varieert tussen de 26m² en 30m² wat aanzienlijk is voor een stadslocatie.

Het hotel heeft twee restauratieve ruimtes met in totaal 200 zitplekken en een wellness met zwembad. De locatie beschikt verder over een ballroom met een aangrenzende binnentuin welke in de MICE-markt kan (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) worden ingezet tot 200 personen. Het hotel beschikt over 50 eigen parkeerplaatsen in een inpandige parkeergarage.

Een stadslocatie op hoog niveau

Het hotel is een stadslocatie aan het Stadspark te Antwerpen. De historische binnenstad, de belangrijkste winkelstraat De Meir en het centraal station bevinden zich op loopafstand.

Directeur Cas Polman (vijfde generatie Van der Valk): ‘Voor Van der Valk is dit een ideale aanvulling op het bestaande hotel gesitueerd aan de ring van Antwerpen. We richten ons op de bezoekers van de stad Antwerpen, toeristisch, maar zeker ook zakelijk, en met de prachtige ballroom verwachten we veel evenementen, feesten en partijen.’

Van der Valk breidt uit met Paris CDG Airport

Het nieuwe project betreft een bestaande hotellocatie aan de Avenue du Bois de la Pie, CS 42048 Paris Nord 2 Roissy en France, 95912. Het pand en de exploitatie wordt van Around Town Properties overgenomen.

Dit hotel, dat sinds de opening in 1992 tot maart 2023 opereerde onder het gerenommeerde Hyatt Regency (Upper Upscale Category – vier sterren plus), wordt momenteel beheerd door Penta Hotels, onder de naam: The Atrium Hotel & Conference Centre Paris CDG Airport, by Penta. Van der Valk zal het hotel met 400 kamers en 16 conferentiezalen in drie jaar tijd volledig renoveren om aan de standaarden van het Van der Valk concern te voldoen.

Het hotel is strategisch gelegen naast de grootste luchthaven van het Europese vasteland. De nabijheid van het zakendistrict en het Paris-Nord Villepinte beursgebouw maakt het hotel geschikt voor de MICE-markt. Met 300 eigen parkeerplaatsen én ruimte voor uitbreiding, is de locatie goed bereikbaar.

Toekomstplannen en continuïteit

Van der Valk is al vele jaren actief in Frankrijk, met projecten aan de Côte d’Azur, waaronder Van der Valk Hotel St. Aygulf, Catalogne en Bloom. Nanda Luiten zal samen met haar broer Freek Luiten (beiden vierde  generatie Van der Valk) de directie gaan voeren van dit project.

'Met deze acquisitie versterken wij onze aanwezigheid in Frankrijk en voegen wij een toonaangevend hotel toe aan onze portefeuille,' aldus Nanda Luiten. 'Wij kijken ernaar uit om deze unieke locatie verder te ontwikkelen en te positioneren als een belangrijke bestemming voor zowel zakenreizigers als toeristen', voegt Freek Luiten toe.  Van der Valk heeft in Frankrijk nog meer ambities, maar deze stap is een mijlpaal in de ontwikkeling van het Van der Valk Concern.

Luiten Van der Valk Beheer

Luiten Van der Valk Beheer is een familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van hotels in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalre. Het bedrijf heeft 3400 hotelkamers in 20 hotels op strategische locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.