Het restaurant heeft een tijdelijke vergunning die in 2022 af zou lopen in het kader van nieuwbouwplannen. Dit nieuwbouwproject is echter uitgesteld tot waarschijnlijk 2028. Desondanks hield de gemeente vast aan het contract van Pllek. D66, PvdA, Forum voor Democratie, ChristenUnie en de VVD dienden vervolgens een motie in om Plekk niet te laten wijken voor andere tijdelijke initiatieven. De motie kreeg een ruime meerderheid van de stemmen.
Uiteindelijk zal er wel plaats worden gemaakt voor nieuwbouw. Deze zullen naar verwachting pas in 2028 gerealiseerd worden. Pllek-fans startten een petitie om het restaurant te behouden tot 2028. Deze werd een kleine 17.000 keer getekend.
Over Pllek
In 2020 opende Pllek als een klein bescheiden ‘foodcornertje’ – begonnen als een tijdelijk experimenteel project. Maar de eigenaar wist er in de afgelopen acht jaar tijd een succesvol restaurant van te maken dat op een zomerdag al snel zo’n vijfduizend bezoekers trekt. ‘Boven alle verwachtingen uit werd het één van de modernste en uniekste horecagelegenheden van Amsterdam, Pllek is onderdeel van Amsterdam’, vermeldt de petitie.
Duurzaam
In 2019 ontving Pllek de Falco Eleonora Award, een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan een horeca locatie binnen Nederland en België die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. Gasten kunnen bij Pllek terecht voor een duurzaam ontbijt, lunch, diner en borrel. In de zomer is er bovendien een stadsstrand. Er is yoga, een programma voor kinderen, een cultureel agenda en live muziek.
NDSM-werf
De eigenaar Sjoerd Steenbeek begon Pllek in 2012, na het winnen van de prijsvraag van de gemeente. De winnaar mocht een horecaconcept uitbaten op het toen nog stuk braakliggend grond op de NDSM-werf. Na een decennium zou zijn restaurant moeten wijken voor nieuwbouw.