Uiteindelijk wordt er plaats gemaakt voor nieuwbouw. Naar verwachting zullen pas in 2028 nieuwbouwplannen gerealiseerd worden. Pllek-fans startten een petitie om het restaurant te behouden tot 2028. Inmiddels staat de teller op 12.000+ ondertekeningen.
In 2020 opende Pllek als een klein bescheiden ‘foodcornertje’ - begonnen als een tijdelijk experimenteel project. Maar de eigenaar wist er in de afgelopen acht jaar tijd een succesvol restaurant van te maken dat op een zomerdag al snel zo'n vijfduizend bezoekers trekt. 'Boven alle verwachtingen uit werd het één van de modernste en uniekste horecagelegenheden van Amsterdam, Pllek is onderdeel van Amsterdam', vermeldt de petitie.
Duurzaam
In 2019 ontving Pllek de Falco Eleonora Award, een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan een horeca locatie binnen Nederland en België die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. Gasten kunnen bij Pllek terecht voor een duurzaam ontbijt, lunch, diner en borrel. In de zomer is er bovendien een stadsstrand. Er is yoga, een programma voor kinderen, een cultureel agenda en live muziek.
NDSM-werf
De eigenaar Sjoerd Steenbeek begon Pllek in 2012, na het winnen van de prijsvraag van de gemeente. De winnaar mocht een horecaconcept uitbaten op het toen nog stuk braakliggend grond op de NDSM-werf. Na een decennium zou zijn restaurant moeten wijken voor nieuwbouw.