Brouwerij Noordt en Heineken verstevigen samenwerking: brewpub en opschalen distributie

Brouwerij Noordt en Heineken verstevigen samenwerking: brewpub en opschalen distributie
Peter Rouwen van Brouwerij Noordt (r) en Heineken's brouwmeester Willem van Waesberghe

Brouwerij Noordt en Heineken gaan hun samenwerking intensiveren. De Rotterdamse craftbrouwer gaat de multinational onder meer helpen met het op kleine schaal ontwikkelen van bieren en met het mede opzetten van een brew pub in Leiden. Heineken gaat Noordt ook buiten Rotterdam distribueren, vernieuwen en opschalen.

Brouwerij Noordt en Heineken werken al langer samen, maar die samenwerking gaat nu dus geïntensiveerd worden. In het jaar dat de craftbrouwer uit het Oude Noorden zijn vijfjarig jubileum viert, blikt het terug, maar kijkt het vooral vooruit.

Brouwerij Noordt gaat Heineken ondersteunen met het op kleine schaal ontwikkelen van bieren, met het mede opzetten van een brew pub in Heineken's nieuwe hoofdkantoor in Leiden, brouwerijopleidingen en het uitwisselen van kennis en vakmensen voor innovatie.

Heineken zet op zijn beurt zijn distributiekanaal in om de bieren van Brouwerij Noordt ook buiten de havenstad aan de man te brengen en zet hierbij ook een team in dat zich richt op 'horecazaken van naam en faam' in de grote steden door heel het land.

Daarnaast worden de krachten gebundeld om bij Noordt verder te vernieuwen en in de toekomst op te schalen. Het betreft een samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen 'en een ferme handdruk', aldus oprichter en eigenaar Peter Rouwen. 'Maak je geen zorgen. Ik blijf eindverantwoordelijk voor elke druppel bier die de brouwerij verlaat’.

Brouwerij Noordt: wereldberoemd in Rotterdam

'Wat ons uniek maakt? Brouwerij Noordt brouwt niet-alledaags, smaakvol en doordrinkbaar bier met een uitgesproken focus op kwaliteit en authenticiteit. Waar grondstoffen spreken en toevoegingen zwijgen', aldus Peter Rouwen.

'Met ieder bier dat wij brouwen willen wij dat de grondstoffen bepalend zijn. Gist, hop, mout en zelfs water passen wij aan aan het biertype. Wij gebruiken zo min mogelijk specerijen maar schuwen het experiment niet.

Graag laten wij grondstoffen uit de landen komen waar het biertype zijn oorsprong heeft. Dit alles om de smaak van elk Noordt bier zo goed te laten zijn dat je er meteen nog eentje wil drinken.'

In september 2015 stroomde het eerste volledig in Rotterdam gebrouwen bier uit de tanks. Zes jaar eerder raakte Peter Rouwen overtuigd van wat hij wilde, toen hij in New York de Brooklyn Brewery bezocht. 'Dit moest naar Rotterdam.'

Brouwerij NoordtUiteindelijk vond hij een geschikte locatie in een oude brandweerkazerne midden in het Oude Noorden. Met naast de brouwerij een eigen proeflokaal waar alle bieren geproefd kunnen worden.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.