‘Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking tussen de Technische Universiteit van Eindhoven, Appèl Catering en Brownies & Downies’, aldus Philip Christiaans, Formule Manager bij Brownies & Downies. ‘Regelmatig kregen we het verzoek vanuit het bedrijfsleven of onderwijs of we met onze formule ook interesse hadden om een locatie te openen. De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht waarna we tot de conclusie kwamen dat ons bijzondere concept een interessante aanvulling zou zijn. Echter, realiseerden we ons ook dat er heel veel specifieke kennis voor nodig is. Daarom zijn we gesprekken aangegaan met diverse cateraars waar uiteindelijk een samenwerking met Appèl Catering uit ontstaan is.’
Wachtlijst voor medewerkers
‘De locatie zal gerund worden door Robin Walschots, onze sociale ondernemer die al 7 jaar ervaring heeft als eigenaresse van Brownies & Downies Eindhoven. En dat is het allermooiste, op deze manier kunnen we synergie creëren tussen beide locaties. Op dit moment is er namelijk een wachtlijst voor onze bijzondere medewerkers in Eindhoven. Door deze stap kunnen we nog meer sociale impact maken in de toekomst.’
‘Binnen de (onderwijs)catering is duurzaamheid één van de belangrijkste thema’s. Vaak gaat het dan (terecht) over gezonde voeding, het verminderen van plastic en/of het beperken van voedselverspilling, maar we wilden nu écht nog een stap verder gaan. De impact die het zou hebben om de eerste Brownies&downieS op een campusterrein te introduceren en de kans die we een aantal bijzondere talenten daarmee zouden bieden, dat gaf ons een ongekende drive. Dit moest gewoon lukken. Wij zijn heel trots en blij dat we nu van de TU/e de kans krijgen om deze samenwerking nu daadwerkelijk uit te rollen,’ aldus Hans Zwartkruis, sales manager bij Appèl.
Optimaal ontwikkelen
Daarnaast zullen medewerkers een nieuwe stap op de Brownies & Downies ladder kunnen maken. ‘Door te werken in een nieuwe omgeving met de vertrouwde structuur vanuit onze vestiging in Eindhoven kunnen onze bijzondere medewerkers zich optimaal door ontwikkelen. We verwachten dat deze zienswijze erg goed aansluit bij de studenten en medewerkers van de TU in Eindhoven.’
De vestigingen van Brownies & downies zijn hard getroffen door het coronavirus. Alle 53 vestigingen zijn op dit moment gesloten. ‘Maar toch willen we dit nieuws vol enthousiasme aankondigen, want juist in deze tijd kan iedereen wel wat positief nieuws gebruiken. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat onze vestigingen deze crisis overleven en uiteindelijk sterker terugkomen.’
De ambities van Brownies & Downies zijn om de komende jaren in Nederland door te groeien naar 75 vestigingen met een landelijke dekking. ‘Dit is een mooie uitdaging voor ons, maar daarnaast bekijken we ook steeds meer de mogelijkheden in andere markten. Wij denken dat het concept erg geschikt is om in meerdere markten actief te zijn. De komende periode gaan we deze opties rustig onderzoeken, met als uiteindelijk doel nog meer bijzondere medewerkers van een werkplek te kunnen voorzien, aldus Christiaans.