Nieuwe chef voor Roast Room vanwege derde restaurant Deenik

Nieuwe chef voor Roast Room vanwege derde restaurant Deenik
The Roast Room

Marco Geurts (La Rive) is met ingang van 1 oktober chef-kok bij de Roast Room van Michiel Deenik in Amsterdam. Dennis Koopmans blijft executive chef voor de drie restaurants van Deenik. Dit zijn naast de Roast Room ook Vis aan de Schelde en The Traveller.

Marco Geurts komt over van La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. ‘De passie voor het koksvak heeft Geurts meegekregen van zijn familie die voorheen in het slagersvak zat,’ zo laat het restaurant weten. Vanwege de opening van het derde restaurant was een extra chef in de keuken van de Roast Room wenselijk.

The Traveller

Michiel Deenik, Niel Valentijn en Jeroen van Brussel hebben 1 oktober 2019 de sleutel van The Traveller gekregen, een nieuw pand op de campus van ING in Amsterdam. Dit wordt het derde restaurant van Deenik. Executive chef is ook hier Dennis Koopmans.

Michiel Deenik The Traveller
The Traveller

4 november zullen naar verwachting de eerste gasten eten bij The Traveller. ‘We hebben er veel zin in, maar spannend is het ook Het is een andere markt die we betreden met vooral zakelijke gasten’, zo laat een woordvoerder van het restaurant weten.

Marco Geurts – Roast Room

Geurts is de 30 nog niet gepasseerd, maar heeft al een mooie carrière achter de rug. Zo heeft hij gewerkt bij 't Kalkoentje in Rhenen en proeverij de Pronckheer in Cothen waar hij in vijf jaar tijd de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Daarna is hij bij restaurant Solo gaan werken waar hij kennis heeft gemaakt met het hogere segment.

Voordat Marco Geurts kennismaakte met The Roast Room heeft hij gewerkt bij restaurant La Rive in het InterContinental Amstel Amsterdam, waar hij op het laatst als senior sous-chef samen met executive chef Roger Rassin de leiding had in de keuken.

Marco Geurts
Marco Geurts

Gouden Koksmuts

In 2017 heeft hij met team La Rive (Emiel Kwekkeboom en Jules Wiringa) de Gouden Koksmuts gewonnen.

Bij The Roast Room is Geurts van plan om veel in te spelen op de seizoenen die een jaar kent. Verder wil hij zijn gasten kennis laten maken met de wereldkeuken zonder al te veel van het concept af te wijken.

Ook zal hij mooie bereidingen van vis en groenten gaan gebruiken. Marco is van plan om de menukaart van de Bar Brasserie robuust te maken en die van de Rotisserie te verfijnen. Zo blijft er duidelijk onderscheid tussen de beide concepten.

>> Meer transfers uit de restaurantwereld