Koffiebrander Single Estate is al bijna 3 jaar bezig met het realiseren van de eigen koffiebar. De locatie is niet geheel toevallig gekozen: ‘In Den Haag is nog ruimte voor een koffiebar als deze.’
zitplaatsen aan de ‘chef’s table’, op de bank aan het raam en aan tafels4
medewerkers in het vaste team, aangevuld vanuit de branderij
4 tot 6
koffies op de kaart: 2 à 3 voor filter en 2 à 3 voor espresso. Eventueel aangevuld met specials.
11
meter lang terazzo barblad vormt de centrale chef’s table
Ook wil de koffiebrander nadrukkelijk inzetten op koffie en hoogwaardige gerechten. Kiki Suijkerbuijk is aspriant-lid van het Nederlands Patisserieteam en gaat verschillende soorten croissants maken. Daarnaast op de kaart moderne varianten op klassiekers als Eggs Benedict. De koffiekaart wordt beheerd door Jonatan Scheeper en ook regerend Nederlands baristakampioen Wendelien van Bunnik zal veel in de bar staan.
Het interieur is ontworpen door Jeroen Vester van Ninetynine, die ook veel bars van Coffee Company ontwierp. In dat interieur domineert een 11 meter lange centraal gelegen ‘chef’s table’, waarin een 2-groeps Modbar zit voor espresso en heet water voor filterkoffie (V60 en Aeropress). Gasten schuiven aan naast de barista in plaats van tegenover. Onder het raam is een 16 meter lange bank gerealiseerd. Open van 7.00 (9.00 op za-zo) tot 17.00 uur.