Restaurant Moer zit in Conscious Hotel The Tire Station, wat is gevestigd in een voormaligbandenwisselstationvan Michelin. Voor dit speciale menu haalt het volledig biologische restaurant een eigen Michelin-chef in huis en daagde Dennis Kuipers uit een duurzame variant van zijn signatuurgerecht Anjou duif 'au sang’ Imperial te maken: borst, ingelegde bramen, ‘drop’ van Forono biet, saus van het karkas met eendenlever.
Kuipers nam de uitdaging aan en ontwikkelde Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend: geheel biologisch en zonder iets weg te gooien – no-waste dus. Dit is het vierde gerecht in het speciale zesgangenchef’smenu dat tot eind mei te bestellen is bij Moer. Moers eigenchef-kok Dirk Mooren sluit zijn andere gerechten hier op aan.
Delen van kennis
Kuipers gaat graag deze samenwerking met Moer aan: ‘Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen, maar met name het delen van kennis is iets wat waarde brengt in ons vak. Samen zorgen we er zo voor dat Amsterdam culinair nog beter op de kaart komt te staan.’
Bij Restaurant Moer worden veel groenten gebruikt, wordt zoveel mogelijk lokaal gewerkt en is alles 100 procent biologisch – van het eten tot de drankjes in de bar. Ook staat een volledig veganistisch menu tot 7 gangen op de kaart.
Aline Mannes, manager bij Moer: ‘Wij zijn trots om samen te werken met Dennis Kuipers. Samen met de prachtige wijn pairing van onze sommelier kan je avond niet meer stuk.’
Na de eerste avond op 8 april waarbij Dennis Kuipers zelf aanwezig is, zal de Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend te proeven zijn tot eind mei.