Eind 2017 vond een chefswissel plaats bij Château Neercanne, waarbij Gilbert von Berg chef de cuisine werd en Hans Snijders na 37 jaar die functie overdroeg om executive chef te worden. Dat dit de reden voor het sterverlies zou zijn, ligt volgens Oostwegel niet voor de hand.
'Hans is nog altijd nauw betrokken en Gilbert werkt ook al ruim 10 jaar in de keuken van Neercanne. We zijn niet ineens iets heel anders gaan doen.'
Oostwegel was bij de presentatie van Michelin in Amsterdam aanwezig, en las dus ter plekke in de gids dat Neercanne niet langer met een ster in de gids staat. En dat terwijl Oostwegel samen met Snijders en gastheer Peter Harkema vorig jaar nog op het podium werd geëerd vanwege het feit dat Château Neercanne 60 jaar in de gids stond, waarvan 57 jaar met een ster.
'Michelin doet zoiets niet zonder reden', berust Oostwegel. 'We zullen zeker contact opnemen om de oorzaak te achterhalen. Maar de wereld is niet vergaan. Natuurlijk is de erkenning van Michelin fijn, maar morgen is het weer dinsdag en staan we er zoals altijd voor onze gasten.'
In januari sluit Neercanne het restaurant drie weken lang voor een herinrichting. Gasten blijven in die periode welkom, en kunnen dineren in de mergelgrotten en wijnkelders onder het kasteel.
St. Gerlach
Oostwegel was ook naar Amsterdam gegaan met de stille hoop dat misschien Château St. Gerlach een ster zou ontvangen. 'We zijn daar echt op de goede weg, en hebben het afgelopen jaar de culinaire organisatie anders ingericht.'