Deelnemende chefs Gouden Koksmuts Horecava 2018 bekend

Deelnemende chefs Gouden Koksmuts Horecava 2018 bekend

De 8 teams die tijdens de Horecava 2018 strijden om de Hanos Gouden Koksmuts zijn bekend. De wedstrijd voor brigades van toprestaurants is op 8 januari.

De chefs die begin volgend jaar met elkaar wedijveren om de Hanos Gouden Koksmuts op de Horecava 2018 zijn:

RestaurantPlaatsChefSous-chefSous-chef
’t Amsterdammertje*Loenen aan de VechtMarco vd WijngaardDennis SteenbergenFloris Wieten
 Het Roode Koper*ErmeloDennis van den BeldGert vd HeijdenKevin Reijerse
De Heer Kocken*VughtJohn KockenThomas KockWayne Kropman
De Bloemenbeek*De LutteMatthijs MulderMichel Oude BooijinkSebastiaan Schreuder
Ciel Bleu Restaurant**AmsterdamJelle ConijnLars DrostAndreas Peter
't Lansink*HengeloDavy RoordPeter ZwetslootJercy Frans
Hotel & Restaurant Merlet*SchoorlMarco HelslootBasz VargaRob Overdevest
De LoohoeveSchoonlooJeroen BrouwerMarleen BrouwerJorgo Tzanos

De onderlinge concurrentie zal stevig zijn in 2018 met teams die al veel wedstrijdervaring hebben. Het team van Ciel Bleu heeft al meerdere bekers gewonnen. Jelle Conijn won de eerste editie van Slag op de Schelde, een kookwedstrijd op het water en Lars Drost wist de Bocuse d'Or Nederland binnen te slepen en gaat ons land in mei 2018 vertegenwoordigen in Turijn. Ook won Drost al eens het Zilveren Kokmes (NK jonge koks onder de 25). Davy Roord van 't Lansink deed al eens mee aan de strijd om de titel Talent van de Toekomst. 

Marleen Brouwer van De Loohoeve is tweevoudig winnaar van het Bronzen Kokmes (NK leermeester-leerling)  en deed mee aan Slag op de Schelde en Marco Helsloot is ook een wedstrijdtijger eerste klas.  Hij kookte begin dit jaar drie dagen op de Horecava.

Cees Helder in de jury

Cees Helder, een van de sterrenchefs die in actie komt. Horecaondernemers helpen Sint Maarten.
Cees Helder, Foto: Diederik van der Laan

De vakjury van de Gouden Koksmuts  bestaat wederom uit Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie*** uit Osnabrück, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en Frank Fol, President Meesterkoks België. Nieuw in de jury is Cees Helder, de eerste drie Michelinsterren chef-kok in Nederland.

Deelnemers NK Leermeester/Leerling
De deelnemers aan de Nationale Kampioenschappen voor Koks, Leermeester-Leerling op dinsdag 9 januari zijn ook bekend.

RestaurantPlaatsLeermeesterLeerling
De Nederlanden*Vreeland aan de VechtVincent van WegenDamian Moes
 De vrienden van Jacob *Santpoort-NoordThijs GriffioenMaikel de Jong
HanninkshofEnschedeGert BakkerLeon Grootveld
Villa de DuinenNoordwijkRichard van GijlswijkJos Compier
Sogno CateringTilburgErnest de JongIbo Bagiran
De Bloemenbeek*De LutteMichiel Oude BooijinkRalph Benneker
De ErtepellerPapendrechtRob van WerkhovenMelvin Jousma
Karpendonkse Hoeve*EindhovenGijs van GilsJulius Kramer

NK Jonge koks tot 25 jaar

Ook de deelnemers aan de Nationale Kampioenschappen voor Jonge koks tot 25 jaar, die plaatsvindt op woensdag 10 januari zijn bekend:

  • Marco Helsloot van Hotel & Restaurant Merlet* te Schoorl

    Horecava 2018
    Marco Helsloot (r) 
  • Achraf Eisenga van Restaurant Cordial* te Oss
  • Lesley Hakken van Café Brasserie Wijnbar Het Stadscafé te Apeldoorn
  • Melvin Zandsteeg van De Hoefslag* te Bosch en Duin:
  • Bas Verploeg van Restaurant Herperduin te Herpen:
  • Sebastiaan Pals van ’t Nonnetje** te Harderwijk
  • Sebastiaan Schreuder van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek* in De Lutte
  • Wayne Kropman van Restaurant De Heer Kocken*  te Vught

Marco Helsloot van Merlet gaat proberen de titel te prolongeren. In 2017 wist hij het NK te winnen. 

Organisatie

De wedstrijden wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door Hanos Internationale Horeca Groothandel.

Horecava
De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. De beurs is een uur extra open: van 10.00 – 18.00 uur.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.