Talentvol Chef
- Jermain De Rozario-Rozario-Helmond
- Gilbert von Berg-Chateau Neercanne- Maastricht
- Dennis Huwae-Daalder-Amsterdam
- Jef van den Hout-The French Connection-Amsterdam
- Kees Meinderts-Heeren van Harinxma-Beetsterzwaag
Talentvol Sommelier
- Janine Kinderman-&samhoud places-Amsterdam
- Sabas Joosten-De Librije-Zwolle
- Thijs Stut-Ratatouille Food & Wine-Haarlem
- Ivar Roerink –Schulten Hues Peter Gast Gastrobar-Zutphen
- Ruben Kwakman-Zarzo-Eindhoven
Talentvol gastheer/gastvrouw
- Bram van Grinsven-Somm- Uden
- Coen Middeldorp-Diamanz-Roermond
- Lisja Hu-Beulings-Amsterdam
- Wouter Denessen-Vuurtoreneiland-Amsterdam
- Melanie Hoogland-De Bokkedoorns-Overveen
Beste Fromager van het Jaar
- Rein Denneman – Merlet –Schoorl
- Joost Driehuis – De Burgemeester –Linschoten
- Jasper de Jong – Podium onder de Dom –Utrecht
- Jasmijn van Ramshorst – Het Roode Koper - Leuvenum
- Chelone Saalmink – Schulten Hues Peter Gast Gastrobar - Zutphen
- Stephan Kesting– Jones – Kudelstaart
Presentatie
Op zondag 24 september 2017 zullen de genomineerden zich presenteren tijdens de Showcase Gault&Millau in de St. Olofskapel in Amsterdam (NH Barbizon Palace Hotel). Op die dag vinden daar ook de Grand Prix Saint Hubert, presentatie en proeverij Millesimé Bio uit Montpellier en het Symposium Vins Nature onder leiding van Jan van Lissum plaats.
Gault&Millau gids 2018
Jan van Lissum presenteert zijn GaultMillau gids voor 2018 op maandag 6 november 2017 in de jaarbeurs in Utrecht tijdens de vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional.
De Gault&Millau gids voor 2018 wordt op de eerste beursdag (op 7 november) gepresenteerd. Verder zullen er die dag 14 GaultMillau Awards worden uitgereikt met titels als de GaultMillau Chef van het Jaar, Sommelier van het Jaar, Talentvol chef van het Jaar, Beste wijnkaart et cetera.