Joan Bagur van restaurant Oaxaca (foto Rinze Vegelien)

De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest: 'Gasten vinden het geweldig'

Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'

De Librije op gedeelde vijfde plek van La Liste; in totaal 22 Nederlandse zaken opgenomen

De Librije op gedeelde vijfde plek van La Liste; in totaal 22 Nederlandse zaken opgenomen

De Librije is ook nu weer het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant in La Liste, dat elk jaar een ranglijst presenteert met de 1000 beste restaurants ter wereld. De lijst wordt samengesteld op basis van waarderingen in andere culinaire gidsen, recensenten en online reviews van gasten. De Librije staat nu op een gedeelde vijfde plek.

Jonnie Boer

Dertien Nederlandse chefs bij wereldtop, volgens The Best Chef Awards

De organisatie van The Best Chef Awards heeft het eigen beoordelingssysteem aangepast, waardoor meer Nederlandse chefs opduiken in de internationale toplijst. Niet langer wordt er gewerkt met een top-100, maar met het toekennen van een bepaald aantal messen aan chefs. Dertien Nederlandse chefs zijn opgenomen in de lijst.

Noah Wynants

Noah Wynants van De Librije*** beste jonge chef van Europa

Noah Wynants van De Librije*** is de beste jonge chef van Europa. De jury onderscheidt hem met 3 van de 4 titels in de competitie.

Gert Wiltvank (en zijn neefje Ben), Thérèse en Jonnie Boer en Nelson Tanate (met dochtertje Beau).

De Librije*** heeft nu vier SVH Meesters: 'Er is een onbreekbare ketting ontstaan'

Tijdens een memorabele middag in De Librije*** werden head chef Nelson Tanate en maître Gert Wiltvank geïnaugureerd als SVH Meesters. Niet alleen een prachtige mijlpaal voor het duo, maar ook een illustrerend moment voor het Zwolse restaurant, waar continuïteit en kennisoverdracht bepalend zijn in de bedrijfsfilosofie.

V.r.n.l.: Hanneke Westland, Erik van Loo, Thérèse Boer, de nieuwe SVH Meesterkok Nelson Tanate, Jonnie Boer, Marc van Gulick en Gert Wiltvank.

Nelson Tanate geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33) , chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nelson mag na zijn inauguratie als 152ste chef, de titel SVH Meesterkok voeren.