Trompenburg Tuinen & Arboretum
De Jonge Chef van het Jaar Gault&Millau staat in de keuken van Merlet
Marco Helsloot van Merlet in Schoorl is door Gault&Millau uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar.
Marco Helsloot van Merlet in Schoorl is door Gault&Millau uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar.
Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd.
Een streep door de rekening voor sterchef Jonathan Zandbergen. Zijn exclusieve 'evenement met restaurantervaring' is van de baan. De gemeente Amsterdam verleent geen vergunning voor het project.
Hoofdsommelier Wouter Barneveld heeft na zes jaar afscheid genomen bij restaurant Merlet* in Schoorl. De opgeleid vinoloog gaat samenwerken met oude bekende Jonathan Zandbergen, de voormalig chef van hetzelfde hotel-restaurant in Schoorl.
Merlet in Schoorl heeft Marco Helsloot (30 jaar) aangenomen als de nieuwe chef de cuisine van het sterrestaurant. Hij volgt per 1 februari 2024 Jonathan Zandbergen op, die 1 januari het bedrijf van Martin en Carla van Bourgonje heeft verlaten. Helsloot is geen onbekende voor Merlet.
Jonathan Zandbergen verlaat keuken van sterrestaurant Merlet* in Schoorl. 'Onze ambities lopen te veel uit elkaar', zegt Martin van Bourgonje, eigenaar van Merlet. 'Het is goed zo', vindt Jonathan Zandbergen. 'Ik kon bij Merlet niet verder groeien.'