De zes nominaties van JRE Nederland:
- Jennifer Silvius, Rantrée in Maastricht: Service Award
- Willem Schaafsma, Eindeloos in Leeuwarden: Eco-Friendly Award
- Marko Karelse, Villa la Ruche in Voorburg: Entrepeneur Award
- Xia Han, HanTing Cuisine in Den Haag: Innovation Award
- Edwin Soumang, Michelinster restaurant One in Roermond: Talent Award
- Laurent Smallegange, Michelinster restaurant Spetters in Breskens: Heritage Award
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het internationale JRE-congres op 26 en 27 maart 2017 in Zwitserland.
JRE in 16 landen
JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen. JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.
Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.
In Nederland heeft JRE 37 leden. Begin dit jaar kwamen er zes nieuwe bij en namen drie restaurants afscheid, waaronder Restaurant Jerome uit Valkenburg. Eigenaar Jeroen Trimbos stopt met zijn zaak en gaat als chef aan de slag bij het Parkhotel Valkenburg.