Vijftig jaar nadat Bram Ladage start met het verkopen van verse patat op de Rotterdamse markt, staat Ladage Beheer voor een nieuwe markering in haar geschiedenis. In het jubileumjaar moet de uitrol van de hardfranchiseformule Bram’s Gourmet Frites gestalte krijgen.
Tweede vestiging
In maart, ruim een jaar nadat op de Kop van Zuid in Rotterdam de formule het levenslicht zag, opent in Spijkenisse de tweede Nederlandse vestiging van het concept, dat draait om frites als volwaardige maaltijd. Tussendoor - september 2016 - is in het Duitse Essen ook een locatie geopend. ‘Over vijf jaar moeten er honderd vestigingen zijn’, vertelt directielid Rocco Ladage.
Midden-Oosten
Niet alleen nationaal is het bedrijf voorbereid op een stevige groei. ‘De handboeken zijn geschreven en de trainers staan klaar.’ Spanje, Denemarken en Duitsland zijn concreet. ‘Op dit moment zijn er gesprekken met grote partijen in food en franchising. Via het netwerk van onze partner René Savelberg, voormalig directeur McDonald’s Nederland, hebben we een overeenkomst met een masterfranchiser voor het Midden-Oosten. Hij gaat onderzoeken in welke landen Bram’s Gourmet Frites levensvatbaar is.’
Lees meer over de ambities van Bram's Gourmet Frites in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.