Villa la Ruche
JRE Nederland verkoos Villa la Ruche eind vorig jaar tot Restaurant van het Jaar. De collega’s waarderen de ondernemers Marko Karelse en Erica de Raaf vanwege hun ‘innovativiteit, creativiteit, visie en lef’. Bovendien zijn ze ondernemend en commercieel.'
Karelse nam Villa la Ruche in 2009 over. In 2013 trad hij toe tot de Jeunes Restaurateurs (JRE). Marko Karelse opende eind 2016 samen met Martijn Verbruggen en Stefan Verleer van Bouzy Wine & Food Bistro Vertus in Den Haag.
De Europese finalisten Ondernemer van het Jaar 2017
Oostenrijk - Hubert Wallner, See Restaurant Saag
België - Steven Dehaeze, Culinair
Kroatië - Danijeka Gajski, Contemporary Dubravkin Put
Frankrijk - Brice Ducos, Restaurant Ducos
Duitsland - Adalbert Seebacher, Kraftwerk
Italië - Luigi Pomata, Luigi Pomata
Nederland - Marko Karelse, Villa la Ruche
Slovenië - Gašper Čarman, Gostilna Danilo
Spanje - Diego Dominguez, Sanxenxo - Grupo Combarro
Zwitserland - Jean-Yves Drevet, La Maison du Prussien
VK/Ierland - Mark Dixon, The Kings Arms Flegg
De winnaar van dit jaar wordt tijdens het internationale JRE-congres in Luzern, Zwitserland, bekendgemaakt. JRE-sponsor van deze prijs is Mastercard.