Initiatiefnemer van de Chefs Table is Mario Ridder van Restaurant Joelia*. Hij is al enkele jaren met zijn restaurants aanwezig op het toernooi. Dit jaar introduceert hij een concept waar 4 topchefs koken vanaf een centraal eiland met daaromheen 4 tafels in een opstelling voor maximaal 48 personen.
6 Michelinsterren op het bord
Met Fred Mustert (Restaurant Fred**), Erik van Loo (Parkheuvel**) en Jos Grootscholten (Restaurant Perceel*), samen goed voor 6 Michelinsterren, heeft Mario Ridder een bijzonder 4-gangen menu samengesteld. Elke chef neemt een gerecht voor zijn rekening en vult dit in met een signature dish. Een culinair samenspel van vier topchefs. Uiteraard wordt het menu gecombineerd met passende wijnen bij iedere gang. Het menu is als volgt samengesteld:
Amuses
Mario Octopus / chili
Erik Wonton / zwezerikmousse
Fred Meringue van groene appel / krab / Yusu
Jos Rundertartaar / gefermenteerde groenten / quinoa
Menu
Mario Pata negra / ganzenlever / rode biet
Erik Bresse kip / ravioli / Nieroogkreeftjes / bospaddenstoelen / kreeftensaus
Fred Gebraden runder entrecote / Japanse mirin dressing
Jos Kokos / ananas / groene curry / koriander
Friandaises
Mario Financier met pecannoten
Erik Jean du Jacques
Fred Noga Montelimar
Jos Citroen meringue
Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'We zijn heel erg trots op de toevoeging van de Chefs Table aan het toernooi. Dat we nu naast vijf top-10 tennissterren ook zes Michelinsterren in het toernooi mogen begroeten is natuurlijk uniek. Recent heb ik mogen proeven en ik kan iedereen een lunch of diner aanbevelen.' Het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 13 tot en met 19 februari.