'De Amsterdamse restaurateur Joop Braakhekke was van grote betekenis voor de gastronomie van Nederland. Hij was bekend van zijn restaurant Le Garage en En Pluche waar bekende Nederlanders en fijnproevers graag gezien werden.
De beleving van het culinaire genieten was voor Joop Braakhekke heel belangrijk. Op de Nederlandse TV liet hij heel Nederland kennismaken van wat écht proeven was. Smaak en beleving in combinatie met galant gastheerschap is waar hij voor stond. Een kleine man die grote bekendheid kreeg en daarmee ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de horeca zoals wij die nu kennen.'
Gastvrijheid uitgevonden
Naast zijn werk als restaurateur, TV kok, entertainer en schrijver van kookboeken zette hij zich in voor de gehele branche. Meerdere keren zat hij in de hoofdjury van de KHN Meest Markante Horecaondernemer verkiezing. Hij kreeg bij het KHN Gala afgelopen jaar een Award voor 60-jaar uitmuntend gastheerschap. Algemeen directeur KHN Lodewijk van der Grinten zei daarover: 'Jij hebt eigenlijk de gastvrijheid uitgevonden en met deze award willen we je voor jouw inzet voor het gastheerschap van Nederland bedanken.' Hij kreeg daar een staande ovatie van de ruim 600 aanwezige horecaondernemers.