'Tribeca aan de Jan Deckerstraat is een toegankelijk restaurant', zo vertelde de chef-kok in een eerder interview met Misset Horeca. Het heeft een licht klassiek en modern interieur. ‘Met warme, aardse tinten, waarin de natuur terugkomt.’
Kaart
Jan Sobecki is de chef-kok in het restaurant, zijn vrouw Claudia maître. Nick van de Water (29) is er souschef. 'Onze passie en liefde voor gastronomie hebben we samengebracht in ons restaurant', schrijft team Tribeca op de website. Een kaart waaruit de voorliefde voor de Franse keuken blijkt, aangevuld met internationale accenten. Gerechten waarin wordt gezocht naar spanning en balans.
Boreas
In april werd bekend dat Sobecki met zijn vrouw Claudia een eigen restaurant zou gaan openen in het pand waarin voorheen tweesterrenrestaurant Boreas van echtpaar Nico en Sonja Boreas zat gevestigd. Het restaurant heeft een andere look and feel dan Boreas. 'Maar net als Boreas moet het een restaurant worden dat de komende 20 jaar meegaat in de topgastronomie.'
Tribeca
Over de naam van het restaurant vertelt Sobecki: ‘Tribeca is een wijk in New York en is een portmanteau van ‘Triangle Below Canal Street’. Ik heb drie jaar in Amerika gezeten en die wijk spreekt me erg aan.'