Tweede zaak voor Rijsel in Amsterdam

Tweede zaak voor Rijsel in Amsterdam

Pieter Smits en chef Iwan Driessen van restaurant Rijsel in Amserdam openen eind deze maand een tweede zaak.

Smits en Driessen gaan in Scheepskameel samenwerking met Bob Kaasenbrood en Tijs Jeurissen, de voormalig chef van restaurant Marius.

De naam scheepskameel staat voor een systeem van drijvers dat de diepgang van een schip tijdelijk verminderde. Een uitvinding die Meeuwis Meindertsz Bakker  deed op het huidige Marineterrein in Amsterdam. ‘We kwamen de term tegen in een geschiedenisboekje over het gebied,’ zegt gastheer Pieter Smits tegen Het Parool.

Scheepskameel krijgt een compacte menukaart - in eerste instantie alleen diner - met ‘eenvoudige gerechten voor een eerlijke prijs’.  De wijnkaart bevat uitsluitend Duitse wijnen. ‘Moederbedrijf’ Rijsel staat bekend om haar goede, beknopte wijnkaart en eerlijke calculatie. In 2014 bekroonde GaultMillau het restaurant met de award Wijnkaart van het Jaar.

Het interieur van Scheepskameel is van de hand van Niels Wouters. Hij tekende ook voor Rijsel en De Goudfazant.

Scheepskameel zit aan Kattenburgerstraat 7 (gebouw 24) aan het Oosterdok, vlakbij het Scheepvaartmuseum en museum Nemo.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.