Wijnkaart van het Jaar GaultMillau 2014 voor Rijsel

Wijnkaart van het Jaar GaultMillau 2014 voor Rijsel

Het Amsterdamse restaurant Rijsel heeft volgens GaultMillau de Wijnkaart van het Jaar 2014. Dat bleek maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau ...

'Ook met een beperkt aantal items kun je een voorbeeldige wijnkaart samenstellen', aldus GaultMillau over die van Rijsel. 'Naadloos passend bij de keuken en de huidige trends. Bij Rijsel vind je een schoolvoorbeeld van de nieuwe wijnkaart.'

Klassiek en eigen identiteit

Wat dat betekent: 'Naast enkele klassieke wijnen staan er vooral flessen op met een geheel eigen identiteit. En ook belangrijk: de wijnen kosten geen vermogen. De calculaties zijn eerlijk. Iemand die maar één glas wil, betaalt gewoon een vijfde van de flesprijs. Zo hoor het dus.'

Franse keuken

Bovendien sluiten de wijnen volgens GaultMillau vrijwel allemaal naadloos aan op de keuken van Rijsel: 'rechtdoorzee, ruig, vernieuwend en met de bereidingen uit de klassieke Franse keuken.'

De award werd maandag 28 oktober uitgereikt tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.