Negen finalisten maken tijdens de wedstrijd 25 kleine gerechtjes. Ze presenteren live hun gerecht aan de jury en het publiek. Elke finalist krijgt 20 minuten de tijd om de gerechten te bereiden. Na het bereiden van de gerechten zal er een kort interview plaatsvinden over het gerecht, de bereidingen en gebruikte componenten. Er wordt gestreden om de titel ‘Cervena Masterchef 2016’. Naast deze eervolle titel ontvangt de winnaar een geheel verzorgde reis voor twee personen naar Nieuw-Zeeland. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen een complete Big Green Egg.
De finalisten
· Restaurant Crijns uit Bladel
· Restaurant Bloemers uit Oeffelt
· Restaurant Jean Marie uit Gouda
· Restaurant Mazie uit Den Haag
· Restaurant Onder de toren uit Hansbeke
· Eetcafé Schuitendiep uit Groningen
· Restaurant Bovenwater uit Vinkeveen
· De Heeren van Overloon uit Overloon
· Restaurant Jiu.Nu uit Eindhoven
De jury
De vier-koppige jury bestaat uit Herlinda de Clerck (uitgever Passion Hi magazine), Astrid Schreuder (foodcommunicatiedeskundige Astrids Taste), Ralph Drost (eigenaar By-Ralph Culinaire Creativiteit) en Peter Gast (chef Restaurant ’t Schulten Hues). De wedstrijd is van 10.30 – 15.30 uur in Hanos Den Haag – Delft. Naast de kookwedstrijd zijn er deze dag diverse proeverijen en demonstraties rondom het thema Nieuw-Zeeland.